Home » D:News » Al doilea cel mai mare diamant din lume, cumpărat de casa Louis Vuitton

Al doilea cel mai mare diamant din lume, cumpărat de casa Louis Vuitton

Al doilea cel mai mare diamant din lume, cumpărat de casa Louis Vuitton
Publicat: 17.01.2020
Al doilea cel mai mare diamant din lume, o gemă de 1.758 de carate cunoscută ca Sewelo, a fost achiziţionat de casa de modă franceză Louis Vuitton, pentru "milioane" de dolari, potrivit The Independent.

Diamantul Sewelo, de mărimea unei mingi de tenis, a fost descoperit în mina Karowe din Botswana, exploatată de Lucara Diamond Corp., în luna aprilie 2019.

Numele diamantului semnifică „descoperire rară” în tswana, unul dintre dialectele vorbite în Botswana.

După achiziţia diamantului, casa de modă va colabora cu HB Company, din Anvers, Belgia, pentru a tăia diamantul în pietre mai mici, ce vor sta la baza unei colecţii de bijuterii.

Nu se cunoaşte preţul de achiziţie al pietrei preţioase, însă Michael Burke, directorul executiv al casei de modă, a declarat pentru publicaţia The New York Times că acesta a fost de ordinul „milioanelor”, potrivit Mediafax.

Compania Lucara a anunţat că 5% din încasările generate de colecţia Louis Vuitton vor fi investite în iniţiative ale comunităţilor din Botswana.

Cel mai mare diamant din lume a fost Cullinan, care avea 3.106 carate şi a fost descoperit într-o mină din Africa de Sud, în 1905. Acesta a fost tăiat în nouă pietre, iar două dintre cele mai mari, Great Star of Africa şi Lesser Star of Africa, fac parte dintre bijuteriile Coroanei britanice, potrivit Bloomberg.

În 2015, compania Lucara a descoperit un diamant de 1.109 carate, care a primit numele de Lesedi La Rona şi care, la momentul respectiv, a fost a doua cea mai mare gemă de acest tip găsită vreodată. Diamantul a fost vândut companiei britanice Graff, pentru 53 de milioane de dolari.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase