Home » D:News » Sensoria, experimentul care recreează condiţiile de pe Marte pe Pământ

Sensoria, experimentul care recreează condiţiile de pe Marte pe Pământ

Sensoria, experimentul care recreează condiţiile de pe Marte pe Pământ
Publicat: 24.01.2020
În prima misiune Sensoria, şase cercetătoare au simulat condiţiile şi cooperarea necesară unui habitat marţian.

Explorarea planetei Marte pare a fi un eveniment care va avea loc înt-un orizont mediu de timp, vorbim aici de câteva decenii, din această cauză, oamenii de ştiinţă lucrează intens la crearea tehnologiei necesare supravieţuirii într-un mediu atât de îndepărtat şi periculos precum Marte. Totuşi, pe lângă tehnologia necesară acestui deziderat trebuie luat în calcul şi aspectul legat de pregătirea astronauţilor pentru izolarea relativă pe care o vor avea de înfruntat, notează Space.

Sensoria I, o misune în care şase cercetătoare au petrecut o anumită perioadă într-un habitat, HI-SEAS (n.r. Hawaii Space Exploration Analog and Simulation), aflat în apropierea vulcanului Mauna Loa, pentru a expeiementa provocările unui habitat asemănător de pe Marte. Astfel, cercetătoarele au desfăşurat o multitudine de experiemente ştiinţifice; pornind de la genetică şi ajungând la producerea unor noi formule pentru hidrogeluri; de asemenea, acestea au experimentat cu diferite forme alimente care ar putea fi consumate pe Marte. Cercetătoarele din cadrul Sensoria I au experiementat şi diferitele situaţii de comunicare între membrii unui echipaj care pot apărea în timpul unei misuni.

Aceasta este prima misune în care participă un echipaj format complet din femei din diferite medii academice. Trebuie precizat faptul că proiectul Sensoria a fost gândit ca o modalitate de înţelegere şi optimizare a condiţiilor pe care astronauţii le vor avea într-un habitat marţian, dar şi ca o modalitate de încurajare a femeilor din mediile academice .

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase