Home » D:News » Recomadarea OMS către toate ţările: Pregătiţi-vă pentru răspândirea coronavirusului din China

Recomadarea OMS către toate ţările: Pregătiţi-vă pentru răspândirea coronavirusului din China

Recomadarea OMS către toate ţările: Pregătiţi-vă pentru răspândirea coronavirusului din China
Publicat: 24.01.2020
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) le recomandă statelor lumii să se pregătească pentru o creştere a numărului de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus şi să ia măsuri de prevenţie cât mai rapid, se arată într-un comunicat al instituţiei, citat de TASS.

„Ne aşteptăm ca o creştere a numărului de cazuri să apară în orice ţară. Astfel, toate ţările trebuie să se pregătească, inclusiv prin supravegherea activă, prin detectare timpurie şi prin izolare pentru prevenirea răspândirii infecţiilor. Recomandăm ca statele să comunice către OMS informaţiile pe care le au”, se arată în mesaj.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii mai face apel la comunitatea internaţională să dea dovadă de solidaritate şi să coopereze cu celelalte ţări „pentru identificarea sursei acestui nou virus (…) şi pentru dezvoltarea tratamentului necesar”, potrivit Mediafax.

Recomandarea vine după ce OMS a anunţat joi că virusul din China nu este o urgenţă de nivel global. Didier Houssin, preşedintele comitetului de urgenţă al OMS, a declarat că s-au înregistrat foarte puţine cazuri în afara Chinei şi nu există dovezi că virusul s-a transmis de la o persoană la alta în afara acestei ţări.

În peste 10 oraşe din China nu se poate intra sau ieşi

Autorităţile de la Beijing au anunţat vineri că au decis să extindă restricţiile privind transportul în patru noi oraşe din cauza noului coronavirus, ridicând astfel la peste 10 numărul oraşelor afectate de restricţii. Virusul a ucis 25 de persoane în China şi a infectat peste 800.

De asemenea, o porţiune a Marelui Zid Chinezesc va fi închisă pentru turişti, pentru limitarea răspândirii infecţiilor. Beijingul urmează să închidă şi alte destinaţii turistice din cauza acestui virus.

Cele patru noi oraşe sunt Xianning, Xiaogan, Enshi şi Zhijiang, toate aflate în provincia Hubei, unde a apărut pentru prima dată virusul. Astfel, transportul public, inclusiv cel aerian şi feroviar va fi suspendat în aceste localităţi. Transportul public este deja suspendat în alte oraşe, precum Chibi, Xiantao, Qianjiang, Huangshi, Ezhou, Huanggang şi Wuhan, primul oraş pus sub carantină.

Aproximativ 41 de milioane de persoane trăiesc în aceste localităţi în care au fost impuse restricţiile privind transportul.

Autorităţile au anulat o serie de evenimente publice şi din alte părţi ale Chinei, care au loc în perioada Anului Nou Lunar, şi au închis Oraşul Interzis din Beijing.

De asemenea, parcul de distracţii Disneyland de la Shanghai a fost închis pe termen nedeterminat.

Festivităţi speciale erau pregătite pentru Noul An Lunar al Şobolanului în zona Locuinţei lui Mickey Mouse. 

Virusul este foarte probabil să fi ajuns şi în Marea Britanie

Epidemia cu noul tip de coronavirus îşi are originea în oraşul chinez Wuhan din provincia Hubei, unde a izbucnit la finalul anului trecut, şi s-a răspândit în alte oraşe din China, inclusiv Beijing şi Shanghai, precum şi în Statele Unite, Thailanda, Coreea de Sud şi Japonia. 

Guvernele din Coreea de Sud şi Japonia au confirmat vineri apariţia celui de-al doilea caz de îmbolnăvire, în ambele ţări, cu coronavirusul originar din China. 

Totodată, Paul Cosford, director medical emerit al Serviciului de Sănătate Publică din Anglia (Public Health England), a avertizat că „este foarte probabil” să existe cazuri de infecţii cu coronavirus în Marea Britanie.

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase