Home » D:News » Cuplurile de lesbiene se despart mai des decât cele de bărbaţi gay

Cuplurile de lesbiene se despart mai des decât cele de bărbaţi gay

Cuplurile de lesbiene se despart mai des decât cele de bărbaţi gay
Publicat: 29.01.2020
Cuplurile de lesbiene se despart mai des decât cele de bărbaţi gay şi chiar decât cele heterosexuale, potrivit unui studiu al Oficiului Naţional de Statistică duin SUA, citat de The Economist.

Lesbienele se căsătoresc mai des decât bărbaţii gay, dar au şi un procent mai mare atunci când vine vorba despre numărul divorţurilor.

Statisticile arată că în cazul căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, procentul căsniciilor destrămate între lesbiene este mult mai mare decât cel al divorţurilor din cuplurile formate din bărbaţi.

Cei de la The Economist consideră că procentajul acesta ridicat ar avea legătură cu faptul că aproape 70% dintre divorţurile dintre cei care formează cupluri heterosexuale sunt iniţiate de femei, ceea ce ar arăta că bărbaţii ar fi mai puţin înclinaţi să ia în considerare despărţirea.

Ayesha Vardag, Vardags care conduce o companie juridică specializată în divorţuri, spune că motivul ar fi acela că ”femeile sunt mai puţin îngăduitoare în cazurile de infidelitate”.

Căsătoriile dintre bărbaţi homosexuali reprezintă 44% dintre căsătoriile britanice între parteneri de acelaşi sex. În acelaşi timp, bărbaţii homosexuali nu reprezintă decât 26% dintre divorţuri.

În Olanda, prima ţară care a legalizat căsătoriile între persoane de acelaşi sex, 15% dintre cuplurile de bărbaţi care şi-au oficializat relaţia au eşuat, în timp ce cuplurile de femei au avut un procentaj dublu.

Un studiu al Universităţii California, din Los Angeles, a avut rezultate asemănătoare în 2018. Analizând cuplurile heterosexuale şi homosexuale pe o perioadă de 12 ani, au descoperit că bărbaţii se despart într-un procent de 14,5%, cuplurile heterosexuale, în procent de 18,6%, în timp ce familiile formate din femei înregistrează divorţuri într-un procentaj de 29,3%, potrivit Mediafax.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase