Home » D:News » Experiment privind folosirea canabisului pentru tratarea afecţiunilor grave în Franţa

Experiment privind folosirea canabisului pentru tratarea afecţiunilor grave în Franţa

Experiment privind folosirea canabisului pentru tratarea afecţiunilor grave în Franţa
Publicat: 29.01.2020
Prescrierea canabisului „ca ultimă măsură" pentru pacienţii cu afecţiuni grave din Franţa ar putea începe în luna septembrie, a informat recent un oficial din cadrul Agenţiei Naţionale a Medicamentului (ANSM).

Experimentul privind utilizarea canabisului în scop terapeutic urmează să dureze doi ani şi să implice aproximativ 300 de pacienţi cu afecţiuni grave precum epilepsie, dureri neuropate, efecte adverse ale chimioterapiei sau scleroză multiplă.

„Obiectivul este ca experimentul să poată fi oferit pacienţilor la începutul anului academic 2020, în luna septembrie”, a declarat directorul adjunct al ANSM, Christelle Ratignier-Carbonneil.

Din cauza faptului că legislaţia din Franţa interzice cultivarea plantelor care au un nivel de peste 0,2% de substanţă thc, Agenţia Naţională a Medicamentului urmează să apeleze la „producătorii străini”, potrivit Mediafax.

Experimentul urmează să se desfăşoare în mai multe spitale din Franţa. Acesta va fi administrat în urma unei prescripţii iniţiale scrise de un doctor specialist sau neurolog.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase