Home » D:News » Riscurile la care se expun microbiştii împătimiţi

Riscurile la care se expun microbiştii împătimiţi

Riscurile la care se expun microbiştii împătimiţi
Publicat: 04.02.2020
Microbiştii împătimiţi suferă de accentuări periculoase ale nivelului de stres riscând să fie victimele afecţiunilor cardiace, arată un studiu realizat la Oxford.

Specialiştii britanici au realizat studiul testând mostre de salivă provenite de la fani brazilieni din timpul meciului pierdut de echipa lor naţională cu Germania în 2014, explică BBC. Rezultatele au indicat creşteri îngrijorătoare ale nivelului de cortizol, un hormon principal al glandei corticosuprarenale după ce echipa lor preferată a fost înfrântă cu 7-1.

Nivelul de cortizol înregistrat poate fi periculos provocând creşterea tensiunii arteriale şi suprasolicitând inima.

În ciuda prejudecăţii că ”bărbaţii ar fi mai ataşaţi de fotbal”, studiul nu a înregistrat diferenţe între fanii de sex opus.

„Microbiştii care se simt mai legaţi de echipa lor, care au senzaţia că sunt o singură persoană cu jucătorii, trăiesc şi cel mai puternice efecte fiziologice atunci când urmăresc un meci”, a explicat Martha Newson, cercetător la Centre for the Study of Social Cohesion, de la Oxford.

Nivelurile ridicate de cortizol pe termen lung, contractă vasele de sânge, ridică tensiunea arterială şi afectează inima care este deja slăbită.

Nivelul ridicat de cortizol poate să dea senzaţii de nenorociri iminente ori impresia că viaţa îţi este în pericol.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase