Home » D:News » Amendă uriaşă pentru o farmacie din China, după ce a crescut preţul la măşti sanitare

Amendă uriaşă pentru o farmacie din China, după ce a crescut preţul la măşti sanitare

Amendă uriaşă pentru o farmacie din China, după ce a crescut preţul la măşti sanitare
Publicat: 29.01.2020
O farmacie din Beijing a fost amendată cu aproape o jumătate de milion de dolari după ce a crescut preţul la măşti sanitare în contextul în care China se confruntă cu epidemie majoră cu un nou coronavirus, au anunţat autorităţile municipale, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Farmacia a crescut preţul măştilor sanitare 3M până la 850 de yuani (122 de dolari), de şase ori faţă preţul online, de doar 143 (20 de dolari).

Începând de joi, autoritatea de reglementare comercială de la Beijing a investigat 31 de cazuri de sporire nejustificată a preţurilor.

La Shanghai, autoritatea municipală de reglementare comercială a dispus închiderea unei farmacii care vindea măşti sanitate de calitate proastă.

Noul coronavirus, depistat iniţial în oraşul Wuhan, este contagios şi în perioada de incubaţie – înainte de apariţia simptomelor, lucru ce îngreunează eforturile de stopare a răspândirii bolii, potrivit oficialilor chinezi.

În contextul agravării epidemiei cu coronavirus, Ministerul Educaţiei din China a anunţat la începutul săptămânii că va amâna începerea noului semestru şcolar, pe termen nedeterminat.

De asemenea, autorităţile au decis duminică să prelungească cu trei zile vacanţa de Anul Nou Lunar, care iniţial trebuia să se încheie pe 30 ianuarie. Măsura are drept scop să limiteze fluxurile de populaţie şi să ţină sub control epidemia, potrivit Mediafax.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase