Home » D:News » Faimoasa universitate Caltech trebuie să primească o sumă mare de la Apple şi Broadcom drept despăgubiri

Faimoasa universitate Caltech trebuie să primească o sumă mare de la Apple şi Broadcom drept despăgubiri

Faimoasa universitate Caltech trebuie să primească o sumă mare de la Apple şi Broadcom drept despăgubiri
Publicat: 01.02.2020
Companiile de tehnologie Apple şi Broadcom trebuie să plătească despăgubiri de 1,1 miliarde de dolari Institutului Tehnologic din California (Caltech), cele două fiind găsite vinovate într-un proces de încălcare a mai multor brevete pentru tehnologii de transmisie Wi-Fi, anunţă Associated Press.

Apple va trebui să plătească 838 de milioane de dolari ca daune, în timp ce Broadcom, producător de semiconductoare, va achita 270 de milioane de dolari. Broadcom a fost acuzată de încălcarea brevetelor depuse de cercetătorii Caltech la cipurile sale care sunt parte din dispozitivele iPhone, iPad, ceasuri inteligente şi alte dispozitive Apple.

Caltech, una din cele mai faimoase universităţi de tehnologie, a răspuns că este mulţumită de verdictul juriului din Los Angeles. „Ca instituţie de învăţământ superior non-profit, Caltech se angajează să-şi protejeze proprietatea intelectuală în îndeplinirea misiunii sale de a extinde cunoştinţele umane şi de a aduce beneficii societăţii prin cercetare integrată cu educaţia”, se arată într-o declaraţie a universităţii.

Apple şi Broadcom sunt aşteptate să facă apel la decizie. Săptămâna trecută, Broadcom a anunţat că a ajuns la un acord pentru a continua să furnizeze componente pentru dispozitivele Apple în următorii trei ani, contract care ar urma să genereze 15 miliarde de dolari în venituri. Companiile nu au comentat decizia de încălcare a brevetelor şi nici efectul acesteia de asupra acordului dintre cele două firme, potrivit Mediafax.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase