Home » D:News » Elon Musk: Dacă nu greşeşti, nu inovezi suficient

Elon Musk: Dacă nu greşeşti, nu inovezi suficient

Elon Musk: Dacă nu greşeşti, nu inovezi suficient
Publicat: 04.02.2020
Miliardarul Elon Musk, fondatorul companiilor Tesla şi SpaceX, spune că cele mai îndrăzneţe proiecte ale sale au început printr-un eşec şi acceptarea greşelilor este o parte importantă în asumarea unor riscuri, potrivit cleantechnica.com.

Într-un interviu acordat în Norvegia, Musk a declarat: „Trebuie să iei în calcul abordarea că greşeşti. Scopul tău este să greşeşti mai puţin”.

„Atunci când înfiinţezi o companie, eşti foarte optimist şi lucrurile sunt grozave. La început, fericirea este mare. Apoi, te confrunţi cu tot felul de probleme, iar sentimentul de fericire începe să scadă în intensitate şi te vei simţi foarte rănit. Dar, dacă îţi iei medicamentul şi înveţi din greşeli, este un progres. În cele din urmă, dacă vei reuşi, vei fi din nou fericit”, a mai spus Musk.

Prin acceptarea posibilităţii producerii unui eşec, vei reduce durerile şi suferinţa, potrivit lui Musk.

Antreprenorul are un truc pentru a se proteja de eventuale eşecuri, respectiv primeşte mereu criticile constructive ale prietenilor şi consilierilor.

„O critică bine gândită a lucrului pe care îl faci este la fel de valoroasă ca aurul”, a mai spus Musk, subliniind că de obicei prietenii apropiaţi nu spun dacă ceva este greşit pentru că nu vor să rănească.

Chiar dacă nu eşti de acord cu opiniile acestora, trebuie să asculţi cu atenţie ceea ce spun, a adăugat Musk.

Pe scurt, omul de afaceri crede că eşecul este necesar în drumul spre succes: „Eşecul este o opţiune aici. Dacă nu greşeşti, nu inovezi suficient”, potrivit Mediafax.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase