Home » D:News » Bilanţul infecţiei cu noul coronavirus apărut în China, în creştere. Autorităţile recunosc că este un ”un test major”

Bilanţul infecţiei cu noul coronavirus apărut în China, în creştere. Autorităţile recunosc că este un ”un test major”

Bilanţul infecţiei cu noul coronavirus apărut în China, în creştere. Autorităţile recunosc că este un ”un test major”
Publicat: 04.02.2020
Cel puţin 425 de persoane au murit ca urmare a infecţiei cu noul coronavirus în China, iar numărul persoanelor infectate a ajuns la 20.438, conform bilanţului publicat marţi dimineaţă de autorităţile medicale de la Beijing.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 64 de noi decese din cauza coronavirusului, toate în provincia Hubei, unde virusul a fost depistat prima oară, a transmis Comisia Naţională de Sănătate de la Beijing.

Bilanţul anterior, anunţat luni dimineaţă, indica un număr de 361 de decese şi peste 17.000 de cazuri de persoane infectate cu acest virus.

La nivel mondial, peste 20 de ţări au raportat peste 130 de cazuri de infecţie cu acest virus. Cele mai multe dintre aceste persoane călătoriseră recent la Wuhan sau în alte zone din provincia Hubei sau erau turişti chinezi.

Comitetul permanent al Biroului politic, organ executiv format din oficiali de rang înalt de la Beijing, a comunicat că epidemia este „un test major pentru sistemul şi capacitate de guvernare a Chinei”, a relatat agenţia Xinhua, citată de Mediafax.

Primul caz de infecţie cu coronavirus, confirmat în Belgia

Belgia a anunţat că o persoană repatriată de la Wuhan este infectată cu noul coronavirus, fiind primul caz de infecţie cu noul virus depistat în această ţară, relatează site-ul agenţiei Associated Press.

Ministerul Sănătăţii de la Bruxelles a confirmat că pacientul este în stare bună şi nu prezintă simptome ale bolii. Pacientul este unul dintre ce 9 belgieni repatriaţi în cursul weekendului de la Wuhan, China, focarul iniţial al epidemiei.

Persoana infectată a fost internată într-un spital pentru îngrijiri speciale, în timp ce restul belgienilor repatriaţi sunt ţinuţi sub observaţie.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat epidemia de coronavirus o urgenţă la nivel global. Experţii avertizează că există încă multe necunoscute în legătură cu acest patogen, inclusiv rata mortalităţii şi căile de transmitere.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase