Home » D:News » Armata SUA se gândeşte la un upgrade pentru submarinele nucleare: tunuri laser

Armata SUA se gândeşte la un upgrade pentru submarinele nucleare: tunuri laser

Armata SUA se gândeşte la un upgrade pentru submarinele nucleare: tunuri laser
Publicat: 09.02.2020
Începând cu 2011, Marina SUA a experimentat cu o serie de design-uri ale unei arme laser care să funcţioneze în mediul subacvatic.

Laserele se dovedesc a fi arme care pot fi folosite într-o multitudine de medii şi situaţii: în aer, la sol şi pe mare, totuşi cercetătorii Marinei Statelor Unite ale Americii încearcă să adapteze această tehnologie şi pentru lupta subacvatică conform publicaţiei Popular Mechanics, citată de către Futurism.

Jurnaliştii americani care au analizat informaţiile despre proiectele şi bugetele Marinei au descoperit că cercetătorii militari au experiemantat în ultimul deceniu cu diferite design-uri de arme laser care ar putea fi amplasate pe submarine nucleare din clasa Virginia.

Un astfel de proiect pare a se confrunta, conform oamenilor de ştiinţă, cu o serie de probleme care au la bază fizica din şcoala generală. Mai exact, atunci când vorbim despre modul în care lumina este refractată în apă. Mai important, dat fiind mediul în care operează submarinele, la adâncimi mai mari de 1.000 de metri, oamenii de ştiinţă trebuie să găsească o modalitate prin care lumina să nu fie absorbită.

Pentru a rezolva aceste probleme, marina ar putea să folosească submarinele nucleare din clasa Virginia, acestea având atât energie necesară funcţionării unui laser de mare putere, dar şi infrastructura pentru a fi echipate cu o astfel de tehnologie. Submarienele din clasa Virginia, datorită tipologiilor de misiuni pentru care au fost construite, luptă dar şi misiuni extinde spionaj, sunt echipate cu reactoare nucleare care pot produce o cantitate de energie.

În ceea ce priveşte infrastructura acestor submarine, experţii în tehnică militară explică faptul că aceste submarine sunt echipate cu un „catarg fotonic”, o versiune net superioară a periscopului. Această tehnologie vine echipată cu trei tipuri de camere care permit obţinerea unei cantităţi mai mari de date legate de evenimentele care au loc la suprafaţă. Experţii în tehnologie sunt de părere că aceste catarge ar putea fi adaptate pentru a ataca din adânc obiective aflate la suprafaţa mărilor şi oceanelor.

Citeşte şi:

Armata Rusiei intră într-o nouă eră odată cu crearea tunului laser. ”Capacitatea Rusiei de a se apăra s-a multiplicat” – VIDEO

Puştile care trag cu laser nu mai sunt de domeniul SF-ului. Noua armă a Chinei schimbă radical faţa războiului

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase