Home » D:News » Avertismentul OMS despre noul coronavirus: Poate fi ”o scânteie care va porni un incendiu”

Avertismentul OMS despre noul coronavirus: Poate fi ”o scânteie care va porni un incendiu”

Avertismentul OMS despre noul coronavirus: Poate fi ”o scânteie care va porni un incendiu”
Publicat: 11.02.2020
Răspândirea noului tip de coronavirus în afara Chinei ar putea fi „scânteia care va porni un incendiu”, consideră experţii Organiţiei Mondiale a Sănătăţii, în contextul în care au fost confirmate 319 cazuri de coronavirus în alte 24 de ţări.

Organiţia Mondială a Sănătăţii a declarat că răspândirea noului tip de coronavirus în afara Chinei ar putea fi „scânteia care va porni un incendiu” şi a avertizat că oamenii nu trebuie să lase epidemia să se dezvolte.

Până acum au fost confirmate 42.000 de cazuri în China şi 319 de cazuri în alte 24 de ţări.

O echipă de experţi OMS a ajuns deja în China pentru a investiga epidemia.

Luna trecută, OMS a declarat stare de urgenţă din cauza răspândirii virusului în afara Chinei.

Marţi, autorităţile chineze au anunţat că la nivelul Chinei continentale au fost înregistrate până în prezent 1.011 cazuri de decese provocate de epidemia de coronavirus, ceea ce înseamnă că numărul total al deceselor la nivel mondial se ridică acum la 1.013, informează CNN. Potrivit Autorităţii de Sănătate Publică din provincia Hubei, cea mai afectată de epidemie, au fost înregistrate 103 decese în această regiune în cursul zilei de luni, potrivit Mediafax.

De asemenea, numărul de cazuri de infecţie în regiune a ajuns la 31.728. Dintre acestea, 1.298 de persoane se află în stare critică. Pe de altă parte, peste 2.000 de pacienţi au fost vindecaţi şi externaţi.

La nivel mondial, numărul total al îmbolnăvirilor depăşeşte 42.500, majoritatea acestor cazuri înregistrându-se în China continentală.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase