Home » D:News » Următorul rover care va ajunge pe Marte va fi echipat cu un laser pentru studierea rocilor

Următorul rover care va ajunge pe Marte va fi echipat cu un laser pentru studierea rocilor

Următorul rover care va ajunge pe Marte va fi echipat cu un laser pentru studierea rocilor
Publicat: 18.02.2020
NASA plănuieşte să lanseze roverul în luna iulie a acestui an.

Marte se află de mulţi ani în centrul preocupărilor oamenilor de ştiinţă de la NASA, eforturile depuse în prezent pentru o nouă aselenizare au ca scop final dezvoltarea şi îmbunătăţirea tehnologiei care să permită o primă misiune către planeta roşie. Până când acest zbor va deveni realitate, cercetătorii vor să trimită o serie de misuni care să ajute la o bună înţelegere a condiţiilor şi trecutului planetei Marte.

Unul dintre aspectele cele mai importante pe care oamenii de ştiinţă vor să îl clarifice este cel legat de existenţa unor forme de viaţă pe suprafaţa planetei Marte. În luna iulie a acestui an, NASA vrea să laseze un rover a cărui misune va fi aceea de a identifica fosile sau alte indicii ale prezeţei vieţii biologice pe suprafaţa planetei Marte, notează Futurism.

Conform unor rapoarte, oamenii de ştiinţă vor echipa acest rover cu un laser care poate să vaporizeze rocile. Deşi la prima vedere, distrugerea completă a unei pietre nu reprezintă o modalitate optimă de a o studia, oamenii de ştiinţă de la NASA nu sunt de acord şi au creat un sistem prin care plasma rezultată va fi analizată cu ajutorul unei camere speciale pentru a determina compoziţia chimcă.

Oameni de ştiinţă se află în căutarea unor minerale care se formează în prezenţa apei, vorbim aici despre carbonaţi şi sulfaţi, şi care ar putea fi folosite pentru a înţelege mai bine evoluţiile prin care a trecut Marte de-a lungul timpului. 

Citeşte şi:

Acum ştim unde vânează NASA viaţă extraterestră. A fost ales locul pentru amartizarea roverului Mars 2020

Dacă propunerea de buget a lui Donald Trump rămâne, NASA poate finanţa o misiune crucială pe Marte despre care s-a vorbit foarte mult

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase