Home » D:News » Triburile amerindiene au donat în premieră seminţe pentru rezerva mondială din Svalbard

Triburile amerindiene au donat în premieră seminţe pentru rezerva mondială din Svalbard

Triburile amerindiene au donat în premieră seminţe pentru rezerva mondială din Svalbard
Publicat: 12.02.2020
Triburile amerindiene au donat, în premieră, seminţe pentru rezerva mondială de seminţe din Svalbard, gândită pentru salvarea seminţelor unor specii de plante în eventualitatea unei apocalipse.

Tribul Cherokee a donat nouă mostre de recoltă, inclusiv din varietatea sa proprie de porumb, porumbul cherokee vultur alb, arată un comunicat de presă dat publicităţii de trib.

Au mai fost oferite mostre din varietăţile de fasole cultivate de trib, lungă şi grasă, lacrimă şi turcească cu boabe negre şi brune ca şi seminţe de dovlecei.

„E o onoare să ştim că un fragment al culturii noastre va fi păstrat pentru totdeauna. Vreme de generaţii de acum încolo, aceste seminţe vor continua să ne păstreze istoria şi vor fi mereu parte din naţiunea Cherokee în lume”, a arătat liderul Cherokee, Chuck Hoskin Jr.

Rezerva mondială de seminţe este amplasată pe o insulă îndepărtată undeva între Norvegia şi Polul Nord.

Depozitul a fost inaugurat în 2008 şi este proiectat în aşa fel încât să reziste atât în caz de dezastru natural cât şi în eventualitatea unui eveniment provocat de om. Aici pot fi păstrate mostre pentru 4,5 milioane de varietăţi de plante.

În prezent au fost adunate 980.000 de tipuri de plante cultivate în aproape toate ţările din lume.

Naţiunea Cherokee este primul trib amerindian din Statele Unite care a fost invitat să contribuie la depozitul amplasat pe insula ce ţine de Norvegia.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase