Home » D:News » O invenţie utilă: bicicleta pentru persoane cu dizabilităţi

O invenţie utilă: bicicleta pentru persoane cu dizabilităţi

O invenţie utilă: bicicleta pentru persoane cu dizabilităţi
Publicat: 17.02.2020
Inventatoarea Barbara Alink, care este designer şi arhitect, a creat un model de bicicletă pentru persoanele cu dizabilităţi, care oferă o şansă în plus celor cu probleme de mobilitate. Vedeta Selma Blair spune că invenţia i-a schimbat viaţa.

Barbara Alink, de profesie designer şi arhitect, a inventat dispozitivul „Alinker”, un dispozitiv de mobilitate care funcţionează ca o „bicicletă de mers” şi este promovat de vedeta hollywoodiană Selma Blair.

Dispozitivul este botezat „bicicleta de păşit” şi este o formă inovatoare de transport care va oferi noi şanse persoanelor care suferă de probleme legate de mobilitate.

Actriţa Selma Blair, care promovează dispozitivul, a povestit cum i-a schimbat viaţa noua invenţie.

„Sunt nesigură, picioarele îmi cedează, unul abia pot să îl ridic”, a explicat actriţa, care a spus că din momentul în care a început să folosească bicicleta specială viaţa ei s-a schimbat şi a publicat pe Instagram mai multe imagini care îi documentează progresul, potrivit Mediafax.

Selma Blair a încercat noul dispozitiv după ce a fost diagnosticată cu scleroză multiplă, în 2018. De atunci, Blair se confruntă cu spasme musculare, oboseală cronică şi dificultăţi în mişcare, arată cotidianul „Mirror”.

Inventatoarea Barbara Alink spune că i-a venit ideea bicicletei într-o zi în care se plimba cu mama sa şi a văzut un grup de persoane în etate care foloseau dispozitive de sprijin.

„Nici dacă mor nu o să folosesc aşa ceva”, i-ar fi spus mama inventatoarei.

„Alinker este pentru toţi cei care sunt activi şi se identifică drept persoane active, dar care au păţit ceva”, a explicat inventatoarea.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase