Home » D:News » După reciclare, primul Airbus A380 din istorie va reveni în aer sub o formă inedită

După reciclare, primul Airbus A380 din istorie va reveni în aer sub o formă inedită

După reciclare, primul Airbus A380 din istorie va reveni în aer sub o formă inedită
Publicat: 21.02.2020
Primul avion super-jumbo Airbus SE A380 care a intrat în serviciu comercial, o aeronavă ce trebuia să revoluţioneze traficul aerian şi care va fi dezmembrată acum pentru piese de schimb, va reveni în aer sub o formă inedită, cea a etichetelor de bagaje, scrie Bloomberg.

Într-o încercare de a mai scoate ceva valoare din aeronava dezafectată, Airbus a decis să folosească o parte din „pielea” sa de aluminiu pentru a crea 7.000 de etichete de bagaje. Acestea vor fi puse la vânzare pentru 27,95 de euro bucata şi vor fi disponibile prin intermediul retailerului din domeniu Aviationtag.

Aeronava Airbus, care poate transporta până la 800 de persoane pe un ansamblu de două nivele, şi-a făcut zborul inaugural în octombrie 2007 plecând de la Sydney spre Singapore.

Singapore Airlines, operatorul care a deţinut avionul, l-a eliminat din flota sa anul trecut şi l-a tranferat în sudul Franţei unde acesta este dezmembrat în prezent pentru piese de schimb precum motoare şi componente aeronautice, potrivit Mediafax.

Reciclarea aeronavelor a devenit o afacere profitabilă deoarece multe componente valorează mai mult pe bucată decât avionul în întreg ansamblul său. De multe ori, piesele rămân în stare bună de funcţionare, iar aeronavele sunt din ce în ce mai des dezmembrate la doar câţiva ani de serviciu. Asta pentru că progresele tehnice au convins companiile să opteze pentru cele mai noi şi eficiente modele în materie de combustibil.

Airbus a anunţat anul trecut că va opri în timp producţia modelului A380 din cauza comenzilor slabe în contextul în care avionul cu patru motoare, duşuri şi baruri interioare este dificil de acomodat şi întreţinut de operatori, care merg din ce în ce mai des către avioane de mici dimensiune. Ultimul Airbus A380 va fi produs cândva anul viitor.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase