Home » D:News » Momentul în care un astronaut amator, care a vrut să demonstreze că Pământul este plat, moare în timpul experimentului

Momentul în care un astronaut amator, care a vrut să demonstreze că Pământul este plat, moare în timpul experimentului

Momentul în care un astronaut amator, care a vrut să demonstreze că Pământul este plat, moare în timpul experimentului
Publicat: 24.02.2020
Mike Hughes, un astronaut amator american care a anunţat că vrea să demonstreze că Pământul este plat, a murit după ce racheta artizanală la bordul căreia se afla s-a prăbuşit în California, imediat după decolare.

„Michael ‘Nebunul Mike’ Hughes a decedat în mod tragic astăzi în timpul unei încercări de a-şi lansa racheta artizanală”, au anunţat pe Twitter reprezentanţii Science Channel care au şi filmat accidentul, potrivit Science Alert.

În vârstă de 64 de ani, Hughes a construit în curtea casei sale din Barstow, California, o rachetă artizanală propulsată de aburi cu care spera să ajungă la o altitudine de circa 1.500 de metri pentru a demonstra că Pământul nu este rotund, ci plat precum un disc. Acesta primise şi sponsorizare pentru proiect. 

Sâmbătă, la puţin scurt de la decolarea din deşertul californian, racheta artizanală în care se afla acesta s-a prăbuşit sub privirile îngrozite ale celor care au venit să îi vadă experimentul. 

Darren Shuster, purtătorul său de cuvânt, a declarat, pentru Los Angeles Times, că teoria Pământului plat a fost lansată doar pentru a-şi face publicitate.

„Nu cred că el chiar credea. Avea câteva teorii ale conspiraţiei guvernamentale, dar nu confundaţi cu cea a Pământului plat. A fost un artificiu de PR”, a spus Darren Shuster.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Ce s-ar fi întâmplat dacă Pământul era plat?

Cinci lucruri care ar trebui să fie false dacă Pământul era plat

Adepţii teoriei Pământului Plat acuză NASA: Imaginile Pământului din spaţiu sunt trucate

Răspunsul NASA la teoria Pământului plat

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase