Home » D:News » După moartea celui mai bătrân bărbat din lume, un român a urcat pe locul doi în topul mondial al longevităţii

După moartea celui mai bătrân bărbat din lume, un român a urcat pe locul doi în topul mondial al longevităţii

După moartea celui mai bătrân bărbat din lume, un român a urcat pe locul doi în topul mondial al longevităţii
Publicat: 26.02.2020
Cel mai bătrân bărbat din lume, Chitetsu Watanabe, a murit la vârsta de 112 ani, cu o lună înainte de a împlini 113 ani. El spunea că secretul longevităţii sale este că nu a renunţat să zâmbească.

Chitetsu Watanabe a fost recunoscut de către Guinness World Records drept cel mai bătrân bărbat din lume. Japonezul urma să împlinească în martie 113 ani, potrivit Mediafax.

După decesul japonezului, britanicul Robert Weighton, născut pe 29 martie 1908, a devenit astfel cel mai bătrân bărbat din lume. Pe locul doi în topul longevităţii mondiale a urcat inginerul agronom Dumitru Comănescu, românul în vârstă de 111 ani şi 3 luni.

New York Post scrie că cei care se ocupă de înmormântarea japonezului au confirmat marţi că acesta a murit duminică, fără însă să dea publicităţii cauza.

Ziarul japonez Mainichi scrie că japonezul nu mai mânca, avea febră şi probleme de respiraţie.

Watanabe avea 5 copii, 12 nepoţi, 16 strănepoţi şi un stră-strănepot, potrivit Mainichi.

Watanabe s-a născut în 1907 şi a lucrat în Taiwan timp de 18 ani. După ce s-a întors la Niigata, nordul Japoniei, a lucrat pentru Guvernul prefectural până la pensionare. El spunea că secretul pentru longevitate era să continue să zâmbească.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase