Home » D:News » Medic român despre cei care poartă mască: Imbecili care umblă cu chiloţeii pe nas

Medic român despre cei care poartă mască: Imbecili care umblă cu chiloţeii pe nas

Medic român despre cei care poartă mască: Imbecili care umblă cu chiloţeii pe nas
Publicat: 26.02.2020
Un medic gastroenterolog din Iaşi se oferă voluntar pentru a se infecta cu coronavirus pentru a demonstra că cei care se îmbolnăvesc şi mor sunt doar din categoriile de risc. El crede despre românii care poartă măşti de protecţie că sunt „imbecili care umblă cu chiloţeii pe nas”.

Medicul gastroenterolog Răzvan Constantinescu a scris pe contul său de Facebook că se oferă voluntar să se infecteze cu „virusul vieţii”, făcând referire la coronavirus, pentru a demonstra că nu moare şi explică faptul că virusul nu prezintă risc vital decât pentru cei care se încadrează în categoriile de risc, potrivit Mediafax

Postarea medicului ieşean Răzvan Constantinescu este intitulată „gripa pentru proştii isterizaţi”.

„Ca să-i lămuresc pe imbecilii care umblă cu chiloţeii pe nas prin aeroporturi, mă ofer voluntar să mă infectez cu virusul vieţii. Să vadă şi ei un medic nevaccinat (o tâmpenie, având în vedere polimorfismul virusurilor gripale) care nu moare, frate, deşi (!)”, scrie medicul în postarea sa de pe Facebook.

Răzvan Constantinescu explică, în postarea în care distribuie şi un link către informaţii ale Societăţii Naţionale de Medicina Familiei că virusurile de tip COVID19 prezintă risc vital doar pentru cei care suferă de boli cronice.

„Prostovănimea lumii în care trăim nu pricepe nimic, se comportă ca o turmă, de aceea este uşor de manipulat. Ea nu poate înţelege că astfel de virusuri nu prezintă pericol vital decât pentru categoriile cu risc maxim: cirotici, neoplazici, vârste extreme, pacienţi cu insuficienţă cardiacă severă, BPOC, imunodeprimaţi (aş adăuga eu, şi cei care s-au vaccinat aiurea pentru orice prostie). Generaţia poartă barbă şi glezne goale, mască de pânză pe facies, urlă că vrea nu ştiu ce ţară ca afară, iese la proteste în mod ovin, se vaccinează în draci ca să-şi facă rost de vreo leucemie şi apoi se plânge că statul nu face nimic pentru ei, nu îi pune biberonul. Mortalitatea gripei Covid-19 este de 2,4%, comparativ cu 2,1% cât a fost cea a epidemiei de gripă din 2018. Şi atunci de ce vă isterizaţi, glezno-barbişoanelor?”, mai scrie Răzvan Constantinescu.

69 de români, în carantină

Miercuri la ora 14:00, 69 de persoane erau în carantină, 4.418 izolate acasă, din care 920 în Bucureşti, a anunţat secretarul de stat în MS Nelu Tătaru. Potrivit acestuia, toate persoanele care vin din zone afectate de coronavirus intră în carantină instituţionalizată 14 zile. După cele 14 zile, li se vor face două teste.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a spus, miercuri, că au fost identificate peste 4.000 de locuri, la nivel naţional, care pot fi folosite pentru carantină, el subliniind într-o oră de la identificarea unui prim caz de coronavirus nu se poate ajunge la epidemie.

„Sunt peste 4.000 de locuri identificate la nivelul judeţelor şi care se află în diferite tipuri de spaţii fie puse la dispoziţie de autorităţile locală, unde persoanele pot sta împreună, fie separat. (…) Avem stocuri pentru echipele medicale, nu multe, dar pentru asta se fac achiziţiile în regim de urgenţă. Lipsa măştilor din farmacii este în toată Europa. Ştim ca unii au ascuns maşti şi aşteaptă să se ridice starea de panică”, a spus, într-o conferinţă de presă, Raed Arafat.

Referitor la centrul de carantină din Capitală, despre care deputatul Emanuel Ungureanu a afirmat că se află într-o „zonă aglomerată”, iar în aceeaşi clădire se trataţi şi alţi pacienţi, secretarul de stat în MAI apunctat că dacă se va găsi o altă locaţie, se va putea decide mutarea lui.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase