Home » D:News » Facebook va interzice reclamele înşelătoare legate de coronavirus

Facebook va interzice reclamele înşelătoare legate de coronavirus

Facebook va interzice reclamele înşelătoare legate de coronavirus
Publicat: 28.02.2020
Facebook a anunţat că va interzice reclamele la produse care promit să prevină sau să vindece infecţia cu coronavirus. Compania a fost criticată în ultima perioadă pentru că a permis existenţa pe platformele sale a unor informaţii false din domeniul politic.

Facebook a anunţat că va interzice reclamele la produse care promit să vindece sau să prevină infecţia cu COVID-19, dar şi acele reclame care pot induce panică în rândul utilizatorilor, scrie The Verge, care citează un comunicat al companiei remis Business Insider.

Compania a adăugat că va aplica politici similare şi pe Marketplace, platforma Facebook pe care utilizatorii pot cumpăra sau vinde produse.

Decizia Facebook vine după un val de critici la adresa sa.

Compania a fost acuzată că ar fi permis pe platformele sale promovarea de informaţii false în timpul unor campanii electorale.

În replică, la începutul anului, Facebook a susţinut că „oamenii ar trebui să poată să audă ce au de spus cei care îşi doresc să îi conducă”, atitudine care i-a atras şi mai multe critici, potrivit Mediafax.

În legătură cu decizia privind informaţiile false legate de coronavirus, reprezentanţii Facebook au informat că vor aplica măsuri similare cu cele privind mesajele anti-vaccinare.

Anul trecut, compania a anunţat că va elimina din recomandările sale grupurile şi paginile anti-vaccin şi că va elimina reclamele în acest sens de pe Facebook şi Instagram.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase