Home » D:News » Două noi cazuri de coronavirus în România

Două noi cazuri de coronavirus în România

Două noi cazuri de coronavirus în România
Publicat: 28.02.2020
Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătăru, a anunţat, vineri, că există două cazuri noi de infecţie cu coronavirus, fiind vorba despre un bărbat de 45 de ani, din judeţul Maramureş, şi o femeie de 38 de ani, din judeţul Timiş.

Cu cele două  noi cazuri, în România numărul persoanelor diagnosticate cu infecţie de coronavirus se ridică la trei.

„Mai avem două confirmări de coronavirus. Sunt ale unui bărbat din Maramureş de 45 de ani, în afara definiţiei de caz, care vine din afara zonelor din Italia carantinate, care se întoarce în ţară pe 25 februarie, fiind bolnav în Italia unde merge la medic, i se prescrie un tratament simptomatic şi pleacă acasă. Ajunge în România, având febră, se prezintă la spital în Maramureş, este internat la Clinica de boli infecţioase, unde primeşte tratament simptomatic şi se face testarea, ieri prezentând un grad de insuficienţă respiratorie, este transferat la Cluj. Azi ne vine confirmarea de pozitiv la coronavirus”, a spus Tătaru.

Cel de-al doilea caz este cel al unei femei de 38 de ani, din Timişoara, anunţă sursa citată.

„Pe 17 februarie merge o zi la Bergamo, în afara zonei de definiţie de caz, iar pe 25 februarie prezintă un prim semn de febrilitate, cu o stare generală alterată, stă acasă, se prezintă la spital pe 27 pentru o evaluare de simptomatologie, i se dă un tratrament şi merge acasă în izolare. Astăzi, şi testul dânsei a ieşit pozitiv”, a adăugat sursa citată.

În România, a mai fost confirmat, până acum, un singur caz, al unui tânăr de 25 de ani din judeţul Gorj, care este internat la Institutul „Matei Balş” din Capitală,

Anterior, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că în România 182 de persoane sunt în carantină, iar alte peste 8.200 sunt izolate la domiciliu.

„În acest moment, 182 de persoane se află în carantină, iar 8.231 de persoane sunt monitorizate la domiciliu”, au anunţat vineri de dimineaţă reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică.

Potrivit acestora, de la deschiderea linie speciale dedicate celor carere doresc să afle informaţii despre prevenirea infecţiei cu noul coronavirus au fost înregistrate 3.611 apeluri. Lunia a fost pusă în funcţiune joi, dar autorităţile au anunţat că aceasta nu este o linie dedicată urgenţelor.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, şi operatorii 112 au primit multe apeluri: în ultimele 24 de ore. Astfel, au fost primite 135 de apeluri, cele mai multe, 33, din Bucureşti. 

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase