Home » D:News » NASA a stabilit numele oficial al roverului 2020: Perseverance

NASA a stabilit numele oficial al roverului 2020: Perseverance

NASA a stabilit numele oficial al roverului 2020: Perseverance
Publicat: 07.03.2020
Numele a fost ales de către un elev de şcoală generală în cadrul unui concurs.

În ultimii ani, oamenii de ştiinţă de la NASA au lucrat la un nou rover care  va ajunge şi care va studia Marte. Deşi ştim o multitudine de detalii tehnice despre acesta şi despre misiunile pe care le va îndeplini, nu am ştiut care este numele acestui instrument ştiinţific, cunoscut drept „roverul 2020”. În urma unui concurs organizat de către NASA, roverul a primit, în sfârşit, un nume: „Perseverance”, perseverenţă în limba engleză, notează Science Alert.

Anunţarea acestui nume a avut loc la Lake Braddock Secondary School din Burke, Virginia, unde învaţă Alex Mather, un elev de clasa a şaptea care a câştigat acest concurs. „Propunerea lui Alex a surprins spiritul explorării”, a declarat Thomas Zurburchen, membru al Directoratului pentru Misiuni Ştiinţifice al NASA.

Perseverence a fost botezat de către un copil din şcoala generală, conform tradiţiei folosite şi pentru numirea celorlalte rovere care au fost trimise pe Marte în trecut: Sojourner, Spirit, Opportunity şi Curiosity.

Concursul a fost demarat de către oficialii agenţiei spaţiale în luna august a anului 2019 şi apelat la ajutorul oferit de către 4.700 de judecători voluntari pentru a reduce numărul de propuneri primite la 155 şi ulterior la nouă care au ajuns pe site-ul NASA. Câştigătorul a fost ales în urma a 77.000 de voturi şi umează să primească o invitaţie la Cape Canevral din Florida, pentru a asista la lansarea care va avea loc în intervalul 17 iulie – 5 august, în funcţie de cum vor fi completate testele şi de condiţiile meteo.

Roverul Perseverance va folosi aceeaşi tehnologie precum Curiosity, dar va putea să amartizeze mult mai precis. Oamenii de ştiinţă au construit acest rover pentru a îndeplini două misiuni: căutarea semnelor care să indice prezenţa vieţii extraterestre şi colectarea unor mostre de roci care să fie trimisă către Terra.

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase