Home » D:News » Academician chinez: Epidemia de coronavirus va dura cel puţin până în iunie, în lume

Academician chinez: Epidemia de coronavirus va dura cel puţin până în iunie, în lume

Academician chinez: Epidemia de coronavirus va dura cel puţin până în iunie, în lume
Publicat: 10.03.2020
Epidemia de coronavirus va dura, la nivel global, cel puţin până în iunie, a afirmat epidemiologul chinez Zhong Nanshan, academician din cadrul Academiei Chineze de Inginerie.

Conform prognozelor făcute de expertul chinez, epidemia de coronavirus va persista în ţări din întreaga lume cel puţin până în luna iunie a acestui an. „Epidemiile din ţările lumii vor dura cel puţin până în iunie”, a subliniat Zhong Nanshan, potrivit China Daily

Acesta a mai afirmat că epidemia de COVID-19 va încetini odată cu trecerea verii acestui an, precizând că în zonele din China unde nu a ajuns coronavirusul ar trebui luate măsuri pentru a nu importa infecţia.

Rafila: Vârf în aprilie-mai, în cursul verii va scădea, în iarnă va creşte din nou

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie (SMR), Alexandru Rafila, a spus, luni, la Marius Tucă Show, că speră ca până la vară transmiterea virusului să se facă mai dificil, însă întrevede şi posibilitatea unei ciclicităţi: „Vârf în aprilie-mai, în cursul verii va scădea, în iarnă va creşte”.

Alexandru Rafila este de părere că închiderea graniţelor pentru o anumită perioadă de timp poate fi o variantă „până la un anumit punct”, însă, „când eşti forţat de cereri economice, politice, o iei de la capăt”.

În plus, Rafila a spus la „Marius TUcă Şhow” că infecţia nu se va opri, dând exemplul Italiei, unde există o creştere a numărului de cazuri.

„Un doctor britanic spune că punctul inflexiunii cred că va fi prin luna aprilie, când putem face o evaluare. Noi tot sperăm că la vară va fi un miracol şi transmiterea virusului se va face cu mai mare dificultate. Alte virusuri corona sunt mult mai sensibile la uscăciune şi presupunem că şi acesta va fi la fel. Rămâne să vedem dacă va fi aşa. Vârf în aprilie – mai după care în cursul verii va scădea, apoi în iarnă va creşte din nou. Probabil va fi o ciclicitate. China speră să se întâmplă ce s-a întâmplat la SARS în 2002. La SARS discutam de o răspândire mai mică. Aici vorbim de o transmitere pe trei continente. Atunci e mult mai greu, noi tot sperăm”, a spus Rafila.

În cazul în care nu va fi posibilă reducerea numărului de cazuri în ţările cu transmitere comunitară, Rafila întrevede o prelungire de un an – doi ani, „practic la gripă.

Întrebat dacă există posibilitatea imunizării populaţiei, preşedintele SMR a răspuns afirmativ.

„Da, prin boală sau prin vaccinare. Noi sperăm la un vaccin. El poate să fie gata în 3 luni, dar testarea clinică, în laborator pe animal, pe om durează în timp şi nimeni nu se hazardează pentru că nu e ca la Ebola unde era vorba de câteva sute de mii de locuitori. Aici vorbim de câteva sute de milioane. Trebuie să fim siguri că vaccinul nu are efecte adverse, că e sigur. Mai e un lucru care e mai puţin discutat. Capacităţile de producţie necesare ca să poţi face această cantitate imensă de vaccin în condiţii de siguranţă maximă. Nu înseamnă că dacă producem acest vaccin toate celelalte vaccinuri nu mai trebuie la rândul lor produse. 12 luni e un interval optimist în ceea ce priveşte obţinerea şi disponibilitatea unul vaccin”, a mai spus Rafila.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase