Home » D:News » 25 de români confirmaţi cu noul coronavirus, opt sunt din Bucureşti

25 de români confirmaţi cu noul coronavirus, opt sunt din Bucureşti

25 de români confirmaţi cu noul coronavirus, opt sunt din Bucureşti
Publicat: 10.03.2020
Un număr de 25 de persoane din România au fost confirmate cu noul coronavirus, între care opt sunt din Bucureşti, potrivit bilanţului de marţi al Grupului de Comunicare Strategică.

GCS anunţă că la nivel naţional, până în prezent, sunt 25 de persoane confirmate pozitiv la testul coronavirus (COVID-19). Din acestea, cinci au fost declarate vindecate.

Potrivit GCS, în cursul zilei de marţi, în Capitală au fost confirmate pozitiv opt persoane.

GCS anunţă, oficial, că trei dintre persoanele care au fost confirmate cu noul virus sunt contacţi ai bărbatului de 60 de ani diagnosticat cu COVID-19 luni, în Bucureşti.

De asemenea, o altă persoană diagnosticată marţi este contact al primei persoane confirmate cu COVID-19 în Bucureşti, iar doi au călătorit recent în Israel, unul în Germania şi unul în Marea Britanie.

„Cele 20 de persoane purtătoare ale virusului COVID-19 (coronavirus) sunt internate în spitale de boli infecţioase din Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi şi Craiova”, anunţă GCS.

Potrivit bilanţului, pe teritoriul României, sunt în carantină instituţionalizată 107 persoane pentru care se fac verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 11.505 persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

26 de români, cercetaţi penal pentru că nu au respectat regulile carantinei sau ale izolării

26 de persoane care au încălact regulile carantinei sau ale izolării sunt cercetate în România. Sunt deschise în acest moment 19 dosare.

Potrivit şefului Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, 19 dosare penale au fost deschise pentru infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.

În aceste 19 dosare sunt implicate 26 de persoane, acuzate că anu au respectat regulile carantinei sau ale izolării.

Patru dosare sunt deschise în Alba, 7 în Prahova, 3 în Olt, 2 în Vâlcea şi câte un dosar în Neamţ, Sălaj şi Vaslui, potrivit Mediafax.

Măsurile au fost înăsprite luni, când Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, în contextul epidemiei de coronavirus, a suspendat, printre altele, transportul rutier regulat de persoane pentru toate cursele efectuate spre şi din Italia începând cu 10 martie şi până pe 31 martie. De asemenea, operatorii de transport rutier care tranzitează Italia au obligaţia să comunice cetăţenilor români care se îmbarcă din Italia că, odată veniţi în ţară, vor intra în carantină sau în izolare, Mai mult, nu se pot introduce noi trenuri, iar operatorii feroviari trebuie să transmită călătorilor români că, odată veniţi în ţară, vor intra în carantină sau în izolare.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase