Home » D:News » Sociolog: Probabil că sunt mai multe cazuri de coronavirus, numai că românul nu se duce la medic

Sociolog: Probabil că sunt mai multe cazuri de coronavirus, numai că românul nu se duce la medic

Sociolog: Probabil că sunt mai multe cazuri de coronavirus, numai că românul nu se duce la medic
Publicat: 11.03.2020
Sociologul Alfred Bulai a declarat că probabil în România sunt mult mai multe cazuri de coronavirus decât cele din prezent, doar că românii nu se prezintă la medic şi atunci unii dintre ei nici nu ştiu că sunt infectaţi.

„Impactul social dramatic este pentru că este o noutate, pentru că mass-media promovează mesaje de acest tip. Factorul politic ia măsuri foarte dure pentru că e mai bine să iei măsuri, chiar dacă nu sunt utile, decât să nu iei măsuri şi să fii într-o situaţie infinit mai proastă. Oamenii reacţionează pentru că e o noutate, pentru că virusul ăsta este vizibil. Mor zeci de mii de oameni de gripă, nu e vizibil pentru că ne-am obişnuit şi ştim că e o chestiune rară să moară cineva de gripă”, a declarat Alfred Bulai, sociolog, potrivit Mediafax.

Acesta este de părere că numărul cazurilor de coronavirus în România este mult mai mare.

„Noi nu avem multe cazuri, ele probabil că sunt mult mai multe, numai că românul faţă de occidental nu se duce la doctor, zice “mă pot şi vindeca”, sunt convins că sunt mult mai multe. Între timp însă, dacă nu te duci la doctor, o tratezi ca pe o răceală, cu medicamente acasă, nici nu ştii dacă ai avut”, a completat sociologul. 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase