Home » D:News » Au apărut deja testele false pentru depistarea COVID-19 – VIDEO

Au apărut deja testele false pentru depistarea COVID-19 – VIDEO

Au apărut deja testele false pentru depistarea COVID-19 – VIDEO
Publicat: 16.03.2020
Teste false pentru depistarea coronavirusului au fost confiscate de autorităţi pe Aeroportul Internaţional din Los Angeles, transmite The Detroit News.

Testele false, destinate celor care doresc să verifice la ei acasă dacă sunt sau nu bolnavi, au pe ele etichetele „Corona Virus 2019nconv (COVID-19)” şi „Virus1 Test Kit”.

Coletul venea din Marea Britanie şi conţinea, potrivit declaraţiei oficiale, flacoane cu apă purificată în valoare de 200 de dolari.

Testarea pentru COVID-19 se face doar în laboare certificate, în SUA.

U.S. Customs and Border Protection nu a oferit alte informaţii în acest caz. Flacoanele au fost predate agenţiei U.S. Food and Drug Administration pentru a fi analizate.

Un medic român făcea „teste de coronavirus” pentru 50 de lei

Şi în România a fost înregistrat un caz al unui medic care făcea teste false pentru COVID-19, cerându-le pacienţilor să plătească 50 de lei pentru ele.

Medicul de familie din judeţul Bacău care şi-a cumpărat un termoscaner pentru a-i testa pe pacienţii din comuna Huruieşti, iar pentru o consultaţie şi o spirometrie pulmonară cerea 50 de lei, a primit o amendă de 2.000 de lei, potrivit Mediafax.

Medicul din Bacău a fost amendat cu 2.000 de lei de inspectorii DSP şi i s-a pus în vedere să nu mai folosească termenul de „testare/depistare COVID-19″.

În plus, medicului i s-a interzis utilizarea aparatului pentru lipsa documentelor înregistrate şi avizate de Ministerul Sănătăţii.

„Urmare a verificărilor efectuate la CMI Tătăraşti – punct de lucru Huruieşti, s-a aplicat sancţiune contravenţională conform (…) în valoare de 2.000 lei şi s-a impus interzicerea utilizării aparatului «camera de termoviziune», deoarece pentru acesta nu s-a făcut dovada documentelor care să ateste încadrarea în categoria dispozitivelor medicale «înregistrare, avizare MS» şi a protocolului de utilizare a acestuia”, au transmis, sâmbătă, reprezentanţii DSP Bacău într-un comunicat de presă.

Medicul de familie din judeţul Bacău şi-a cumpărat un termoscaner pentru a-i testa pe pacienţii din comuna Huruieşti. Pentru o consultaţie şi o spirometrie pulmonară fiecare pacient a scos din buzunar 50 de lei.

Medicul declara că oamenii înţeleg greşit ideea că termoscanerul depistează coronavirusul, iar el îl foloseşte doar pentru a depista dacă există risc de o formă gripală.

„Este un aparat aprobat de Ministerul Sănătăţii care măsoară temperatura. Dacă pacientul are temperatură crescută, este un risc de o formă gripală. În comună avem vreo patru cazuri de izolare la domiciliu şi atunci am achiziţionat acest dispozitiv. Conform Casei de Sănătate, medicul are voie să-şi ia termoscaner şi are voie să-şi pună un tarif”, spunea medicul Răzvan Mihai Oancea.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase