Home » D:News » Remediu pentru COVID-19 căutat cu cel mai puternic supercomputer

Remediu pentru COVID-19 căutat cu cel mai puternic supercomputer

Remediu pentru COVID-19 căutat cu cel mai puternic supercomputer
Publicat: 17.03.2020
Departamentul de Energie al SUA a anunţat că supercomputerul Summit, în prezent cel mai puternic din lume, va fi folosit pentru a asista dezvoltarea unui remediu împotriva Covid-19.

Comandat de Guvernul American, Summit este alcătuit din 4608 noduri de procesare, fiecare având câte două procesoare IBM Power9 la 3.07 GHz şi şase uniităţi GPU Nvidia Volta V100. Cu un consum de energie ce atinge 10 MWhr la nivel maxim de încărcare, acesta este cel mai rapid supercomputer de pe Pământ, cu o performanţă demonstrată de 148,6 petaFLOPS în Linpack ce poate fi oferită în mod susţinut, respectiv peste 200 de petaFLOPS pe termen scurt.

Motivul pentru care DoE recrutează cel mai rapid supercomputer din lume pentru combaterea epidemiei Covid-19 este acela că descoperirea unei proteine capabilă să interfereze cu procesul de fixare şi multiplicare a virusului SARS-CoV-2, cu scopul diminuării simptomelor şi vindecare mai rapidă a celor infectaţi este în mod normal un proces computanţional foarte mare consumator de timp. 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase