Home » D:News » Coronavirusul a ajuns şi în Groenlanda

Coronavirusul a ajuns şi în Groenlanda

Coronavirusul a ajuns şi în Groenlanda
Publicat: 17.03.2020
Groenlanda a anunţat luni prima persoană infectată cu virusul care provoacă boala COVID-19, autorităţile din teritoriul autonom danez luând măsuri pentru a proteja rezidenţii de pandemia de coronavirus.

Prima persoană din Groenlanda diagnosticată cu boala COVID-19 locuieşte în capitala Nuuk, fiind plasat în izolare în propria casă, transmite The Straits Times.

Pacientul a luat virusul SARS-Cov 2, care provoacă boala COVID-19, după ce a călătorit în străinătate.

Premierul Groenlandei, Kim Kielsen, a anunţat că autorităţile vor analiza ce măsuri trebuie luate de acum încolo şi a încurajat populaţia să urmeze recomandările pentru a preveni îmbolnăvirea după apariţia acestui prim caz de coronavirus.

Acestea vizează, în principal, limitarea deplasărilor şi neorganizarea adunărilor mai mari de 100 de persoane.

Totodată, autorităţile din insula dintre Oceanele Antlantic şi Arctic, un teritoriul autonom danez, au făcut apel la străini să evite să viziteze Groenlanda.

Teritoriu colonizat de Danemarca în secolul al XVIII-lea, insula care se întinde pe 2,1 kilometri pătraţi are o populaţie de aproximativ 57.000 de oameni, o mare parte dintre ei ai comunităţii indigene inuite. În capitala Nuuk trăiesc peste 17.000 de persoane.

Din 2009, are o autonomie largă în problemele economice, dar chestiunile legate de apărare şi politică externă sunt controlate de la Copenhaga.

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase