Home » D:News » NASA a exclus Gateway din planurile sale de întoarcere pe Lună

NASA a exclus Gateway din planurile sale de întoarcere pe Lună

NASA a exclus Gateway din planurile sale de întoarcere pe Lună
Publicat: 18.03.2020
În planurile iniţiale ale NASA, Gateway era un punct de oprire al misunii către Lună.

NASA plănuieşte să trimită în cadrul programului Artemis o misunea care  să aselenizeze, planurile iniţiale făcute publice de către oficialii agenţiei spaţiale prevedeau o oprire pe Gateway, o staţie spaţială care ar fi trebuit să orbiteze în jurul Lunii. Space notează că în timpul unei şedinţe a NASA s-a decis adoptarea unui plan mai simplu pentru misunea Artemis 4.

Oficialii NASA au ajuns la această decizie după ce au concluzionat că Gateway nu va putea fi operaţională în timp util pentru zborul misiunii Artemis 4. În plus, după cum a explicat Doug Loverro, directorul programului de zboruri cu echipaj uman al NASA, construcţia platformei ar fi putut să întâmpine o serie de probleme financiare dacă nu ar fi fost decisă simplificarea planului de zbor. „Sincer, dacă nu făcusem această simplificare, trebuia să anulez Gateway pentru că nu mi-l puteam permite … simplificându-l şi scoţându-l din rândul proiectelor critice, acum îl pot menţine”, a declarat acesta în timpul şedinţei.

Deşi Gateway a fost exclus din planurile pentru noua aselenizare, deoarece reprezenta un „factor de risc”, platforma încă rămâne un proiect important pentru NASA, oficialii apreciind că acesta va permite misunii spaţiale viitoare mai sustenabile din punct de vedere financiar şi al celorlalte resurse folosite.

În aceeaşi şedinţă, oficialii diferitelor departamente ale NASA au decis care vor fi primele două experimente ştiinţifice care vor avea loc la bordul platformei Gateway. Loverro explicat în cadrul aceleiaşi şedinţe faptul că spaţiul destinat încărcăturilor pentru Artemis 4 va putea fi folosit pentru experimente şi studii.

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase