Home » D:News » Un cetăţean român infectat cu COVID – 19 a ajuns pe Otopeni cu un avion de la Madrid

Un cetăţean român infectat cu COVID – 19 a ajuns pe Otopeni cu un avion de la Madrid

Un cetăţean român infectat cu COVID – 19 a ajuns pe Otopeni cu un avion de la Madrid
Publicat: 17.03.2020
O aeronavă cu pasageri a aterizat marţi, pe Otopeni, la bordul ei aflându-se un cetăţean român, îmbarcat la Madrid, care a prezentat un certificat medical eliberat de autorităţile spaniole care confirmă infectarea cu noul coronavirus (COVID-19).

În cursul zilei de 17 martie, persoana în cauză nu a respectat recomandarea autorităţilor spaniole, prevăzută în document, de a rămâne în autoizolare timp de 14 zile. Persoana a prezentat pe parcursul zborului simptome specifice şi a fost preluată de personalul DSP prezent la aeroport şi transportată cu izoletă la INBI Matei Balş, se arată într-un comunicat ai Ministerului de Interne

Ulterior, s-a trecut la identificarea pasagerilor din aeronavă, în număr de aproximativ 60 de persoane, pentru demararea urgentă a anchetei epidemiologice. „Menţionăm că pasagerii, venind dintr-o zonă afectată, au obligaţia de a se autoizola 14 zile”, previzează suras citată.

La ora pulicării acestei ştiri, în România sunt confirmate 184 de cazuri de infectare cu virusul care provoaca COVID-19, aceştia având vârste cuprinse între 21 şi 65 de ani.

În România, în carantină instituţionalizată sunt 3.282 de persoane pentru care se fac verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 16.610 persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase