Home » D:News » Avertismentul medicilor chinezi: Colegii noştri europeni repetă greşelile făcute în Wuhan cu noul COVID-19

Avertismentul medicilor chinezi: Colegii noştri europeni repetă greşelile făcute în Wuhan cu noul COVID-19

Avertismentul medicilor chinezi: Colegii noştri europeni repetă greşelile făcute în Wuhan cu noul COVID-19
Publicat: 18.03.2020
Doctorii chinezi avertizează că medicii din Europa fac aceleaşi greşeli ca cei din Wuhan în ceea ce priveşte tratarea bolnavilor de coronavirus şi vorbesc, în acest sens, despre protecţia inadecvată.

Aceştia spun că de vină este protecţia inadecvată a lucrătorilor medicali, ceea ce duce la o rată mare de infecţie în rândul medicilor şi a asistentelor medicale. În Wuhan, lipsa de înţelegere a bolii şi deficitul de echipamente de protecţie în primele săptămâni ale epidemiei a determinat ca mii de lucrători din domeniul sănătăţii să fie infectaţi în timpul tratării pacienţilor, potrivit Bloomberg.

Din această cauză, cel puţin 46 de medici au murit. „Colegii noştri europeni contractează boala în practica lor zilnică, iar proporţia este destul de similară cu situaţia anterioară din Wuhan”, a spus Wu Dong, profesor de gastro-enterologie la Spitalul Medical Peking Union.

Dezavantajul lucrătorilor medicali este o criză emergentă cu care se confruntă marile ţări occidentale pe care virusul a pus acum stăpânire. Din Italia până în SUA, ţările raportează un deficit de materiale medicale de protecţie, cum ar fi măştile din spitale, în timp ce medicii şi asistentele nu pot face faţă numărului mare de pacienţi.

De asemenea, natura extrem de contagioasă a virusului înseamnă că acesta prezintă semne de transmitere în moduri neobişnuite, cum ar fi prin intermediul ochilor.

Ajutor din partea Chinei pentru Italia: 30 de aparate de ventilare şi mii de costume şi măşti de protecţie

China a trimis 30 de aparate de ventilare pulmonară, dar şi 5.500 de costume de protecţie şi 400 de mii de măşti către Milano.

Shanghai-Milano a fost traseul zborului care a dus în Italia 30 de aparate de ventilare pulmonară, 5.500 de costume de protecţie, dar şi 400 de mii de măşti. Autorităţile chineze au decis să vină în sprijinul Italiei, a doua cea mai afectată ţară din lume de pandemia de coronavirus. Italia are până acum peste 31.600 de cazuri pozitive de COVID-19 şi peste 2.500 de morţi.

Duminică, la Roma a ajuns şi o delegaţie de medici şi asistenţi chinezi, care îi vor sprijini pe italieni în lupta cu virusul COVID-19. Ei au lucrat şi în zona Wuhan, puternic afectată de virus, potrivit Mediafax.

Recomandarea OMS: Cât mai multe teste pentru Covid-19

Organizaţia Mondială a Sănătăţii îndeamnă toate ţările lumii să testeze cât mai mulţi oameni posibil, pentru a stopa pandemia Covid-19, pentru că, spune şeful OMS, un foc nu poate fi stins legat la ochi.

„Cel mai bun mod de a preveni infecţiile şi a salva vieţi este să rupeţi lanţul transmiterilor. Avem un mesaj simplu pentru toate ţările: testaţi, testaţi, testaţi!”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS.

România testează la scară redusă, doar pe cei care vin din zonele contaminate sau au simptome după ce au intrat în contact direct cu un bolnav.

La fel e şi în Italia, decizie luată după ce sistemul a cedat. În jur 130.000 de teste au făcut laitalienii şi au fost depistate peste 31.500 de cazuri.

Marea Britanie şi Olanda au altă strategie. Vor să aibă imunitate colectivă, aşa că nu testează la scară largă.

Campioană este Coreea de Sud, care a făcut 10.000 de teste pe zi. În faţa spitalelor au apărut cabine în care oamenii intră şi află rezultatul în cinci minute. Se pare că strategia a dat roade deoarece numărul de cazuri noi a scăzut de la câteva sute la câteva zeci în două săptămâni.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase