Home » D:News » COVID-19. Guvernul anunţă că e recomandabil paracetamolul, cu excepţia cazurilor când medicul recomandă explicit altceva

COVID-19. Guvernul anunţă că e recomandabil paracetamolul, cu excepţia cazurilor când medicul recomandă explicit altceva

COVID-19. Guvernul anunţă că e recomandabil paracetamolul, cu excepţia cazurilor când medicul recomandă explicit altceva
Publicat: 19.03.2020
Reprezentanţii Guvernului au transmis că specialiştii OMS evaluează, în prezent, efectele administrării de ibuprofen la pacienţii care au coronavirus. Este recomandat paracetamolul, cu excepţia cazurilor în care un medic recomandă explicit altceva, mai spune sursa citată.

„Specialiştii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii sunt în proces de evaluare a efectelor administrării de ibuprofen la pacienţii cu coronavirus. Ipotezele emise de experţi francezi au avertizat asupra unor posibile efecte adverse ale administrării de ibuprofen la pacienţii cu coronavirus”, arată reprezentanţii Guvernului, miercuri, pe Facebook.

Sursa menţionată mai spune că Serviciul Naţional de Sănătăate din Marea Britanie a anunţat că nu există destule dovezi că ibuprofen agraveală COVID-19.

„Pe 17 martie 2020, Serviciul Naţional de Sănătate din Marea Britanie (NHS) a anunţat că nu există dovezi suficient de puternice că ibuprofen agravează COVID19. Până la apariţia de noi date ştiinţifice, aceştia au actualizat recomandările privind tratamentul simptomelor infecţiei cu coronavirus”, mai arată postare.

De asemenea, Guvernul precizează că „este recomandat paracetamolul, cu excepţia cazurilor în care un medic recomandă explicit altceva. Acelaşi ghid le recomandă pacienţilor aflaţi în tratament cu ibuprofen să NU întrerupă administrarea de ibuprofen fără consultarea medicului”.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase