Home » D:News » Fabricile Tesla vor produce sisteme de ventilaţie pentru bolnavii de coronavirus

Fabricile Tesla vor produce sisteme de ventilaţie pentru bolnavii de coronavirus

Fabricile Tesla vor produce sisteme de ventilaţie pentru bolnavii de coronavirus
Publicat: 20.03.2020
Elon Musk, fondatorul companiilor Tesla şi Space X, s-a angajat să producă sisteme de ventilaţie pentru bolnavii de coronavirus din spitalele americane în cazul în care acestea vor duce lipsă de aparate. Sistemele respective ajută bolnavii cu probleme grave la plămâni.

CEO-ul Tesla a răspuns pe Twitter unui mesaj lăsat de unul din urmăritorii săi, care îi cerea să se folosească de capacitatea tehnică a companiilor sale pentru a fabrica ventilatoare necesare pacienţilor infectaţi cu coronavirus.

Musk a răspuns că reprogramarea fabricilor nu ar fi o mare provocare pentru companiile sale, dar a recunoscut că ventilatoarele nu pot fi produse instantaneu.

Şi alte companii precum General Motors sau Ford sunt în discuţii cu Casa Albă pentru a începe producţia de ventilatoare.

În Italia, familia Agnelli, care deţine echipa Ferrari Formula 1, precum şi compania FIAT Chrysler şi clubul de fotbal Juventus, au anunţat că vor face o donaţie de 10 milioane de euro către Departamentul de Protecţie Civilă italian şi o organizaţie de asistenţă socială.

Companiile familiei au aprovizionat şi au achiziţionat un număr de 150 ventilatoare, alături de alte echipamente medicale, pentru a susţine sistemul serviciilor sanitare italiene, afalate în plină din criză din cauză numărului mare de infecţii cu coronavirus.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase