Home » D:News » Un al doilea val de coronavirus ar putea lovi China. Care este cauza şi ce ţări sunt în pericol

Un al doilea val de coronavirus ar putea lovi China. Care este cauza şi ce ţări sunt în pericol

Un al doilea val de coronavirus ar putea lovi China. Care este cauza şi ce ţări sunt în pericol
Publicat: 20.03.2020
China, ţară în care virusul COVID-19 a apărut prima dată la un pacient îmbolnăvit în luna noiembrie a anului trecut, ar putea fi lovită de un al doilea val de coronavirus. La fel se poate întâmpla în Coreea de Sud ori Singapore, scrie BBC.

Potrivit sursei citate, expaţii reveniţi în ţările natale ar putea readuce virusul.

Miercuri, China a raportat zero îmbolnăviri ale oamenilor cu rezidenţă în această ţară. În schimb, singurii diagnosticaţi, 34 la număr, au fost cei sosiţi din alte ţări.

Singapore a raportat 47 de noi cazuri, dintre care 33 de „import”, iar Coreea de Sud 152, fără să furnizeze însă alte amănunte.

Japonia a raportat miercuri 3 noi îmbolnăviri, însă continuă să aibă o regiune afectată. În Hokkaido sunt 154 de cazuri. Cu toate acestea, autorităţile au decis ridicarea stării de urgenţă.

Ca măsură de protecţie, China a redeschis un spital în care a tratat bolnavi de SARS, unde pacienţii pozitivi sosiţi din alte ţări vor fi izolaţi. Un număr de 3.245 de morţi a înregistrat China de la startul pandemiei.

În continuare autorităţile din toate aceste ţări recomandă evitarea grupurilor mari de oameni, a bisericilor, sălilor de sport, a restaurantelor şi cafenelelor.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase