Prima pagină D:News

Cum arată izoleta 100% românească produsă de cercetătorii militari. A fost omologată şi testată - GALERIE FOTO

Redactia Descopera.ro | 03.20.2020 | ● Vizualizări: 1745
Credit foto MAPN     + zoom
Galerie foto (1)

Cercetătorii militari români au anunţat realizarea, în timp record, a unui nou tip de izoletă, care a fost testată şi omologată în perioada 18 – 19 martie şi urmează să fie produsă în ţară.

Cercetătorii ştiinţifici din Centrul de Cercetare Ştiinţifică pentru Apărare CBRN şi Ecologie din cadrul Agenţiei de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare (ACTTM) au realizat, într-un timp record, un sistem de evacuare a personalului contaminat cu agenţi biologici – Bioevac de tip izoletă, arată un comunicat al MAPN.

Vezi aici GALERIA FOTO!

Echipamentul asigură izolarea temporară şi transportul în siguranţă al personalului suspect sau confirmat a fi contaminat cu agenţi biologici, inclusiv SARS-CoV-2, şi este dotat cu un sistem de filtro-ventilaţie cu presiune negativă.

„Produsul dezvoltat de cercetătorii militari îndeplineşte standardele de securitate pentru prevenirea riscurilor de contaminare în zona de izolare şi pe traseul de transport al persoanei infestate. Prototipul a fost finalizat în data de 16 martie, fiind realizat în colaborare cu operatorul economic STIMPEX SA, specializat în producţia de echipamente de protecţie CBRN, care a pus la dispoziţia echipei de cercetare, cu titlu gratuit, materiale, materii prime şi manopera, având la bază proiectul de cercetare realizat în cadrul MApN”, a anunţat sursa citată.

Galerie foto

vezi galeria 4 foto

Produsul a fost testat şi omologat în perioada 18 – 19 martie de specialişti din cadrul Departamentului pentru armamente şi cercetători ştiinţifici din cadrul Centrului de Cercetare Ştiinţifică pentru Apărare CBRN si Ecologie şi ACTTM.

„S-au creat astfel condiţiile necesare pentru demararea procesului de producţie, în cel mai scurt timp, a acestei izolete de concepţie 100% românească în ţară, de către STIMPEX SA, în colaborare CN ROMARM SA”, a mai anunţat MApN.