Home » D:News » Imagini greu de urmărit dintr-un spital din Bergamo, cel mai afectat oraş de coronavirus din Italia

Imagini greu de urmărit dintr-un spital din Bergamo, cel mai afectat oraş de coronavirus din Italia

Imagini greu de urmărit dintr-un spital din Bergamo, cel mai afectat oraş de coronavirus din Italia
Publicat: 20.03.2020
Cadre medicale care aleargă de colo-colo, oameni care au căşti pe cap prin care li se pompează oxigen în plămâni, paturi cu pacienţi pe holurile spitalului. Aceasta este imaginea dintr-un spital din Bergamo, în regiunea Lombardia, cel mai puternic afectat oraş de pandemia de COVID-19.

Imaginile au fost filmate de o echipă de reporteri de la Sky News care precizează că „nu este haos, dar este o stare de agitaţie”. 

Saloanele sunt ticsite de paturi în care sunt pacienţi în stare gravă conectaţi la aparate care le oxigenează plămânii pentru a-i ţine în viaţă.

Paturi cu pacienţi de COVID-19 sunt şi pe holuri şi în sălile de aşteptare. „Acesta nu este un salon propriu-zis, ci o sală de aşteptare. Trebuie să folosim tot spaţiul avut la dispoziţie”, a declarat Vanna Toninelli, purtătoarea de cuvânt a spitalului.

Cadrele medicale de acolo se luptă, dar pierd războiul, remarcă jurnaliştii de la Sky News.

O confirmă şi cifrele. Serviciul de Protecţie Civilă a anunţat vineri seară că bilanţul epidemic este de 4.032 de morţi în Italia, cu 627 de decese în plus faţă de joi. 

Numărul total al persoanelor infectate de coronavirus a ajuns la 47.021 de persoane, dintre care 5.129 s-au vindecat (689 în ultimele 24 de ore). 

Cea mai afectată rămâne în cotinuare regiunea Lombardia, unde se înregistrează 22.264 de cazuri de infectare şi 2.549 de decese, urmată de regiunea Emilia Romagna (5.968 de cazuri şi 640 de decese).

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase