Home » D:News » Bărbatul izolat de restul lumii de 31 de ani: ”E cel mai sigur loc de pe Pământ”

Bărbatul izolat de restul lumii de 31 de ani: ”E cel mai sigur loc de pe Pământ”

Bărbatul izolat de restul lumii de 31 de ani: ”E cel mai sigur loc de pe Pământ”
Publicat: 24.03.2020
Un italian care trăieşte în izolare de peste trei decenii le explică conaţionalilor săi de ce nu se teme de noul coronavirus: ”E cel mai sigur loc de pe Pământ”. Mauro Morandi, fost profesor, locuieşte pe insula Budelli, în largul coastei Sardiniei şi a preluat sarcina de a îngriji insula.

După 31 de ani de izolare, Morandi le vorbeşte compatrioţilor săi despre modurile în care a supravieţuit singur cu gândurile sale pe insula pe care nu ajunge niciodată nimeni.

Mauro Morandi a vrut să plece în Polinezia dar a ajuns din greşeală pe insula Budelli, în largul coastei Sardiniei.

Fost profesor, Morandi a preluat insula de la fostul îngrijitor al zonei, şi şi-a câştigat renumele de Robinson Crusoe al Italiei. El a descris într-un reportaj din 2018 cum trăieşte în mijlocul naturii. După izbucnirea epidemiei provocate de noul coronavirus, Italianul a povestit, pentru CNN Travel, prin telefon, că ”Sunt bine, nu mă tem. Mă simt în siguranţă aici. Această insulă oferă protecţie totală. Niciun risc. Nimeni nu ajunge aici, nu vezi nici măcar o singură barcă să treacă”. Morandi îşi face griji pentru rudele sale care locuiesc în nordul Italiei la Modena, una dintre zonele afectate de epidemie: ”Ei trăiesc vremuri grele”.

În schimb, pentru el viaţa nu s-a schimbat prea mult, potrivit Mediafax. De obicei, câţiva turişti mai ajungeau pe insulă, dar restricţiile impuse de autorităţi vor face ca peste vară nimeni să nu mai debarce aici. Morandi le explică italienilor că săptămânile de izolare nu ar trebui să îi deprime ci să le folosească drept ocazie pentru investigaţii interioare, sufleteşti. ”Stau închis în casă în fiecare iarnă, luni întregi. Ce naiba, nu pot oamenii să stea în casă câteva săptămâni? E absurd”. 

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase