Home » D:News » OMS anunţă un studiu amplu care va testa efectele medicamentelor actuate asupra COVID-19

OMS anunţă un studiu amplu care va testa efectele medicamentelor actuate asupra COVID-19

OMS anunţă un studiu amplu care va testa efectele medicamentelor actuate asupra COVID-19
Publicat: 25.03.2020
Ca parte a acestor eforturilor de a găsi tratamente eficiente, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat studiu numit SOLIDARITY TRIAL.

Un vaccin împotriva virusului care provoacă infecţia cu COVID-19, se presupune că va dura cel puţin un an la doi ani, accentul s-a orientat către refacerea medicamentelor existente, care sunt aprobate pentru alte boli şi sigure de utilizat, în testarea împotriva virusului, transmite sciencemag.org

Ca parte a acestor eforturi, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat un mare megatrial multinaţional numit SOLIDARITY TRIAL, care va evalua eficacitatea diferitelor medicamente în tratamentul COVID-19. Aceste medicamente variază de la cele utilizate în tratamentul HIV, până la medicamentele utilizate pentru tratamentul malariei, precum şi un nou antiviral care a fost testat pentru Ebola.

Efortul global de colaborare este primul de acest fel şi poate implica participarea a zeci de ţări şi mii de pacienţi. Cu aproximativ 15 la sută din cazurile de COVID-19 care necesită spitalizare, există o nevoie stringentă de tratamente pentru infecţie. Având în vedere acest lucru, studiile clinice vor fi proiectate să fie cât mai simple cu scopul de a colecta cantităţi mari de date cantitative în timp real.

Citeşte continuarea pe Gândul!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase