Home » D:News » Un preot italian şi-a cedat ventilatorul mecanic unui pacient mult mai tânăr. Apoi a murit

Un preot italian şi-a cedat ventilatorul mecanic unui pacient mult mai tânăr. Apoi a murit

Un preot italian şi-a cedat ventilatorul mecanic unui pacient mult mai tânăr. Apoi a murit
Publicat: 24.03.2020
Părintele Giuseppe Berardelli, infectat cu noul coronavirus, a făcut un gest altruist extrem în plină pandemie de COVID-19. Acesta a cedat aparatul de ventilaţie unui tânăr aflat în acelaşi salon cu el. Ulterior preotul a murit.

Părintele Giuseppe Berardelli, în vârstă de 72 de ani, nu a vrut să folosească aparatul de ventilaţie mecanică adus de cadrele medicale cu scopul de a-i ameliora starea de sănătate ca urmare a îmbolnăvirii de coronavirus. Acesta a cedat în mod voluntar aparatul unui pacient mult mai tânăr care avea nevoie la rândul său de ventilaţie mecanică, potrivit BBC.

Giuseppe Berardell, preot în oraşul Casnigo, a încetat din viaţă în noaptea de 15 spre 16 martie la spitalul din Lovere, Bergamo, unul dintre cele mai lovite oraşe din Italia de coronavirus.

Gestul său uriaş a fost adus în atenţia publicului de cadrele medicale care i-au avut în grijă pe cei doi pacienţi.

În momentul în care sicriul acestuia a fost dus pentru a fi înhumat, locuitorii din Casnigo au aplaudat de la ferestrele şi balcoanele lor, în semn de respect pentru gestul lui. Din cauza carantinei generale, nu a fost înmormântat cu slujbă religioasă. 

Cel puţin 50 de preoţi şi-au pierdut viaţa în Italia, de la izbucnirea epidemiei de coronavirus.
 
Marţi, Papa Francisc a ţinut o rugăciune pentru medicii şi preoţii decedaţi, „mulţumindu-i lui Dumnezeu pentru exemplul lor eroic în sprijinul celor bolnavi”.
 
Potrivit bilanţului anunţat marţi seara de Serviciul de Protecţie Civilă, numărul morţilor ca urmare a infectării cu virusul SARS-COV-2 a ajuns la 6.820 în Italia, cu 743 de decese în plus faţă de luni. Numărul total de cazuri de coronavirus a ajuns la 69.176, dintre care 8.326 de persoane au fost declarate vindecate.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Coronavirusul nu a scăpat din laborator, iar oamenii de ştiinţă explică de ce

Virusologul român Molnar Geza: În România vor fi două vârfuri ale epidemiei de coronavirus

Un bărbat a murit încercând să se trateze cu ”substanţa minune” promovată de Trump pentru COVID-19

”Eram fericiţi şi nu ştiam”. Pandemia de coronavirus care a schimbat viaţa pe Terra într-un timp record

Iohannis anunţă că măsurile din Ordonanţa Militară pentru combaterea coronavirusului devin obligatorii şi pe timpul zilei, după principiul ”stăm în casă”

Test de depistare a coronavirusului în numai 45 de minute, utilizat în SUA. Ar putea fi folosit în întreaga lume

Director de cercetare din Italia despre pacientul 0 cu COVID-19: O ”pneumonie atipică” circula din noiembrie 2019, în Lombardia

Problemele digestive, primele simptome ale coronavirusului – studiu

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase