Home » D:News » Coronavirusul a rămas pe suprafeţe până la 17 zile, pe nava de lux Diamond Princess

Coronavirusul a rămas pe suprafeţe până la 17 zile, pe nava de lux Diamond Princess

Coronavirusul a rămas pe suprafeţe până la 17 zile, pe nava de lux Diamond Princess
Publicat: 25.03.2020
Virusul SARS-CoV-2, care provoacă COVID-19, poate trăi pe suprafeţe mai bine de două săptămâni, arată un raport al Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA.

Specialiştii din cadrul CDC au prelevat probe de pe o serie de suprafaţe din cabinele pasagerilor navei de lux Diamond Princess, infectaţi cu COVID-19, simptomatici şi asimptomatici. Probele au fost recoltate la 17 zile după ce ultimii pasageri au părăsit cabinele care nu fuseseră încă dezinfectate, potrivit USA Today.

În timp ce datele nu arată dacă transmiterea coronavirusului a avut loc de pe suprafeţe, raportul CDC recomandă în continuare investigarea acestei posibilităţi.

În momentul în care Diamond Princess a fost plasată în carantină, la începutul lunii februarie, în largul coastelor Japoniei, la bordul ei se aflau 3.711 de pasageri şi membri ai echipajului. Dintre aceştia, peste 800 s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2, printre care şi doi români. 10 dintre ei au murit după ce au dezvoltat COVID-19 în formă gravă

Raportul specialiştilor americani a arătat că pasagerii Diamond Princess au transmis boala înainte de carantină, iar infectarea echipajului a atins apogeul după punerea în aplicare a carantinei. Totodată, 17,9% dintre cei depistaţi pozitiv la testarea pentru coronavirus nu au dezvoltat niciodată simptome, situaţie care ar putea explica parţial rata mare de infectare în rândul pasagerilor şi echipajului navei, mai precizează CDC.

Un studiu anterior a arătat că virusul SARS-CoV-2 rămâne activ până la patru ore pe obiectele din cupru, în timp ce pe carton a rezistat maximum 24 de ore, iar pe suprafeţele din plastic sau oţel inoxidabil până la două-trei zile. În aer a rezistat timp de trei ore.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Coronavirusul nu a scăpat din laborator, iar oamenii de ştiinţă explică de ce

Virusologul român Molnar Geza: În România vor fi două vârfuri ale epidemiei de coronavirus

Un bărbat a murit încercând să se trateze cu ”substanţa minune” promovată de Trump pentru COVID-19

”Eram fericiţi şi nu ştiam”. Pandemia de coronavirus care a schimbat viaţa pe Terra într-un timp record

Iohannis anunţă că măsurile din Ordonanţa Militară pentru combaterea coronavirusului devin obligatorii şi pe timpul zilei, după principiul ”stăm în casă”

Test de depistare a coronavirusului în numai 45 de minute, utilizat în SUA. Ar putea fi folosit în întreaga lume

Director de cercetare din Italia despre pacientul 0 cu COVID-19: O ”pneumonie atipică” circula din noiembrie 2019, în Lombardia

Problemele digestive, primele simptome ale coronavirusului – studiu

 
Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase