Home » D:News » Spania, a doua ţară din lume la numărul deceselor provocate de coronavirus. Medicii se protejează cu saci de gunoi – VIDEO

Spania, a doua ţară din lume la numărul deceselor provocate de coronavirus. Medicii se protejează cu saci de gunoi – VIDEO

Spania, a doua ţară din lume la numărul deceselor provocate de coronavirus. Medicii se protejează cu saci de gunoi – VIDEO
Publicat: 25.03.2020
Spania a devenit a doua ţară din lume, după Italia, la numărul deceselor provocate de coronavirus.

Din cauza lipsei de echipamente de ptotecţie, medicii din Spania au ajuns să se protejeze cu impermeabile şi cu pungi de plastic.

În Getafe, personalul medical transformă sacii de gunoi în halate sau în şorţuri, potrivit Elmundo.

Un ajutor important pentru Spania vine de la Uniunea Europeană, care a început achiziţia echipamentelor de protecţie pentru cadrele medicale.

„În două săptămâni, măştile de protecţie, mănuşile, costumele de protecţie şi ochelarii vor ajunge în spitalele voastre”, a transmis Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, potrivit Mediafax.

În ultimele 24 de ore, 738 de oameni au murit şi 7.937 de cazuri noi au fost confirmate, potrivit Ministerului Sănătăţii din această ţară. Numărul total al deceselor a crescut astfel la 3.434, faţă de cei 2.696 care fuseseră anunţaţi marţi.

Spania a depăşit astfel China la numărul de decese. China a raportat 3.281 de decese ca urmare a infectării cu COVID-19.

Şeful Guvernului Cataloniei, Quim Torra, a avertizat că, probabil, vârful contagiunii în comunitate va avea loc abia la sfârşitul lunii aprilie şi că declinul infecţiilor va veni în iunie.

În continuare, Italia rămâne ţara cu cea mai mare mortalitate de COVID-19 – 6.820 de decese de coronavirus.

Ultimul bilanţ de COVID-19 în România: 906 de cazuri, dintre care 144 noi 

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, pe teritoriul României erau confirmate, până miercuri, 906 cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Dintre acestea, 86 au fost declarate vindecate. Este vorba de 53 de pacienţi de la Timişoara, 23 de la Bucureşti, 6 de la Craiova, 2 de la Constanţa şi câte unul la Cluj şi la Iaşi.

Din păcate, sunt şi 13 decese din cauza COVID-19, toate cu boli cronice preexistente, internate în spitale din Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Craiova, Timişoara şi Bacău.

Practic, de la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 144 de noi cazuri de îmbolnăvire, la pacienţi cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 79 de ani.

La ATI, în acest moment, sunt internaţi 18 pacienţi, din care 8 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalţi pacienţi este bună, staţionară.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Cu ce se tratează infecţiile COVID-19 în spitalele din România? Protocolul Ministerul Sănătăţii privind medicamentele pentru coronavirus

România, în carantină generală. Ce ai voie să faci şi ce nu, din 25 martie

Greta Thunberg despre coronavirus: ”Este extrem de probabil să am virusul”

De ce are Rusia mai puţine cazuri de coronavirus decât Luxemburg – analiză CNN

Pacientul numărul 1 din Italia cu Covid-19 a fost externat. ”Vă puteţi vindeca de această boală”

Şef de secţie de la Balş: Numărul celor infectaţi cu coronavirus ar putea depăşi 20.000 în România

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase