Home » D:News » Niciun caz nou de coronavirus în Codogno, oraşul italian care a raportat prima infecţie

Niciun caz nou de coronavirus în Codogno, oraşul italian care a raportat prima infecţie

Niciun caz nou de coronavirus în Codogno, oraşul italian care a raportat prima infecţie
Publicat: 25.03.2020
Nu s-a înregistrat niciun caz nou de coronavirus în Codogno, oraşul care a raportat prima infecţie din Italia. Codogno a fost închis din 21 februarie, scrie La Stampa: „Chiar şi cele mai întunecate nopţi au un răsărit frumos”.

În Codogno, oraş aflat în apropiere de Lodi, nu a apărut niciun caz nou de coronavirus, semn că închiderea zonelor roşii dă efectele dorite.

Codogno şi celelalte 11 municipalităţi din jurul său sunt închise din 21 februarie.

Cu toate acestea, Lombardia îi îndeamnă pe oameni „să nu lase garda jos”. Consilierul pentru sănătate din Lombardia, Giulio Gallera, a scris pe Facebook: „Numerele nu trebuie privite zi de zi”.

„Trebuie să mai rezistăm şi să fim şi mai riuroşi în respectarea regulilor. Chiar şi cele mai întunecate nopţi au un răsărit frumos”, a spus Giulio Gallera, potrivit Mediafax.

Bărbatul din Codogno pe care medicii îl consideră primul pacient infectat cu noul coronavirus în Italia a fost externat din spital, după ce timp de o lună a fost în stare gravă. Bărbatul, în vârstă de 38 de ani, identificat doar cu numele Mattia, a petrecut 18 zile la Terapie Intensivă, conectat la aparate care îl ajutau să respire.

Mattia a povestit că unul dintre „cele mai simple şi frumoase lucruri” este „să respiri de unul singur”, lucru pe care l-a realizat după ce a nu a mai avut nevoie de ajutorul aparatelor pentru a respira.

Bărbatul, care locuieşte într-un orăşel din regiunea Lombardia, şi-a pierdut tatăl din cauza noului coronavirus. Soţia sa, însărcinată, s-a vindecat de COVID-19.

Bilanţul epidemiei de coronavirus a ajuns la 7.503 morţi în Italia, cu 683 de decese în plus faţă de marţi, iar numărul total al persoanelor infectate până acum este de 74.386, au anunţat miercuri seară autorităţile italiene.

În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 3.491 noi cazuri confirmate (în scădere faţă de 3.612 anunţate marţi) şi 683 de morţi (în scădere faţă de 743, în intervalul precedent), a comunicat Serviciul italian de Protecţie Civilă.

Până acum s-au vindecat 9.362 de persoane, astfel că în prezent există 57.521 de persoane care au coronavirus.

Cele mai multe cazuri se înregistrează în regiunea Lombardia, 32.346, şi 4.474 de decese. În regiunea Emilia Romagna sunt 10.054 de cazuri şi 1.077 de decese, iar în Veneto sunt 6.442 de cazuri şi 258 de decese.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase