Home » D:News » Boris Johnson a anunţat că este infectat cu coronavirus – VIDEO

Boris Johnson a anunţat că este infectat cu coronavirus – VIDEO

Boris Johnson a anunţat că este infectat cu coronavirus – VIDEO
Publicat: 27.03.2020
Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a anunţat că are COVID-19. Acesta a postat anunţul, vineri, pe contul său de Twitter, alături de un film în care spune că este auto-izolat.

Premierul Marii Britanii a scris, pe pagina sa de socializare, că, în ultimele 24 de ore, a avut simptome uşoare ale infecţiei cu coronavirus, iar apoi a fost testat pozitiv.

Boris Johnson a afirmat că se află în auto-izolare şi că va coordona Guvernul prin intermediul videoconferinţelor.

Un model de simulare elaborat de cercetătorii Universităţii Oxford, dat publicităţii recent, a arătat că noul coronavirus ar fi putut infecta deja mult mai mulţi oameni în Marea Britanie decât estimaseră anterior oamenii de ştiinţă, poate chiar jumătate din populaţia ţării, 

Dacă rezultatele se confirmă, acest lucru implică faptul că mai puţin de una dintre 1.000 de persoane infectate cu noul coronavirus prezintă forme atât de grave încât să necesite tratament în spital, afirmă Sunetra Gupta, profesor de epidemiologie teoretică şi coordonatorul studiului. Cei mai mulţi oameni dezvoltă doar simptome uşoare sau chiar niciunul.

„Trebuie să începem rapid studiile serologice la scară largă – testele cu anticorpi – pentru a evalua în ce stadiu epidemic ne aflăm acum”, a explicat Sunetra Gupta. Vezi aici studiul.

Britanicii, în frunte cu regina, aplaudă eforturile medicilor în lupta cu coronavirusul

Anterior, în mediul online au apărut imagini cu londonezi care aplaudă eforturile făcute de angajaţii din sistemul de sănătate publică în lupta cu pandemia de coronavirus au apărut în mediul online. Iniţiativa de a-i aplauda pe cei aflaţi în prima linie în lupta cu pandemia a fost lansată în Italia, conform Sky News.

Şi vedete şi personalităţi s-au alăturat iniţiativei, de la regina Elizabeth a II-a la David Beckham, potrivit Mediafax.

Imagini emoţionante cu londonezi care aplaudă eforturile celor din sistemul de sănătate publică în lupta cu coronavirusul au apărut în mediul online.

Acelaşi sunet de aplauze a putut fi auzit, de altfel, peste tot în Marea Britanie, dar şi în lume.

Iniţiativa de a-i aplauda pe cei care au grijă de sănătatea oamenilor a fost lansată în Italia, dar a depăşit curând graniţele acestei ţări.

Personalităţi şi vedete s-au alăturat iniţiativei, inclusiv regina Marii Britanii. Pe contul de Twitter al casei regale a fost publicat un clip filmat la castelul Windsor, unde Elizabeth a II-a se află în autoizolare. Prinţul William a publicat şi el un clip cu cei trei copii ai săi aplaudând. Prinţul Edward şi familia sa, Daniel Craig şi Rachel Weisz, şi alte staruri din franciza „James Bond”, familia lui David Beckham sunt doar câteva celebrităţi care s-au alăturat iniţiativei.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase