Home » D:News » În faţa pandemiei de coronavirus, românii îmbrăţişează ideea vaccinării obligatorii

În faţa pandemiei de coronavirus, românii îmbrăţişează ideea vaccinării obligatorii

În faţa pandemiei de coronavirus, românii îmbrăţişează ideea vaccinării obligatorii
Publicat: 30.03.2020
Odată cu pandemia de coronavirus, oamenii capătă încredere în vaccinare. Psihologii spun că oamenii percep descoperirea unui vaccin contra COVID-19 ca pe o sursă de protecţie.

Teama de infectarea cu noul Coronavirus îi determină pe români să lase teoriile conspiraţiei la o parte şi să îmbrăţişeze ideea „vaccinului salvator”. Psihologii spun că anxietatea legată de COVID-19 determină creşterea încrederii în vaccinuri, în rândul românilor. Mulţi spun că de acum înainte se vor vaccina.

„Orice vaccin împotriva bolilor, care cu ajutorul vaccinurilor au fost eradicate, că sunt şi oameni de rea voinţă. Dacă ţi-ai face rău numai ţie treaba ta. Faci rău refuzând altora (…) Orice posibilitate şi metodă de a eradica nenorocirea asta. Trebuie să fi inconştient să nu accepţi. Pe de altă parte sunt şi oameni care nu şi-au format încă nicio părere despre vaccinare”, spune un român.

„Nu ştiu ce să vă spun. Nu mi-am pus întrebarea niciodată”, spune altul.

Doctorul Adrian Tase recomandă vaccinarea persoanelor cu afecţiuni cardio-vasculare cronice, deoarece, spune acesta, acestea scad rezistenţa organismului la infecţii respiratorii precum COVID-19.

„Colegiul American de Cardiologie, într-o declaraţie recentă, recomandă cu fermitate vaccinarea generală a tuturor pacienţilor cu boli cadrio-vasculare cronice în vederea reducerii incidenţei altor forme de infecţie respiratorie care ar scădea rezistenţa organismului şi faţă de Coronavirus”, spune cardiologul, potrivit Mediafax.

Psihologul Ioana Dumitru explică legătura dintre starea de anxietate generată de epidemia cu coronavirus din ţară şi creşterea gradului de încredere în vaccinuri al românilor.

„Automat la nivel psihologic starea lor de anxietate este puternic influenţată pentru că putem să discutăm despre aplicarea vaccinului ca şi o variabilă independentă şi variabila dependentă într-un experiment ar fi aceea că am putea vorbi despre existenţa unei aşa-numite protecţii”, spune psihologul.

Aceasta spune că percepţia oamenilor s-a schimbat, iar acum văd descoperirea unui vaccin salvator ca pe o sursă de protecţie.

„Tocmai din aceste considerente poziţia cetăţenilor s-a schimbat în ce priveşte vaccinarea, în sensul în care oamenii percep descoperirea unui vaccin contra acestui virus ca fiind într-adevăr o sursă de protecţie”, mai spune Ioana Dumitru.

În urmă cu o lună, în România erau organizate proteste împotriva proiectului de lege care prevede vaccinarea obligatorie a copiilor, depus la Parlament. În prezent oamenii par să fi înţeles ameninţarea virusului ucigaş şi încep să fie de acord cu vaccinarea obligatorie.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase