Home » D:News » Artiştii tatuatori din SUA donează spitalelor mănuşi şi alte echipamente de protecţie

Artiştii tatuatori din SUA donează spitalelor mănuşi şi alte echipamente de protecţie

Artiştii tatuatori din SUA donează spitalelor mănuşi şi alte echipamente de protecţie
Publicat: 01.04.2020
Artiştii tatuatori din SUA îşi donează spitalelor mănuşile şi alte echipamente de protecţie pe care le folosesc în activităţile lor. Artiştii au fost forţaţi să îşi închidă saloanele, din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit CNN.

„Artiştii tatuatori înţeleg nevoia de echipament de protecţie”, a spus Michelle Myles, proprietar al unui salon din New York, ce şi-a donat deja stocul de mănuşi şi măşti.

„Lucrăm fiind conştienţi de agenţii patogeni care se pot transmite prin sânge şi contaminare încrucişată, deci oricum ne luăm multe măsuri de precauţie în activităţile noastre cotidiene”, a mai spus aceasta.

Myles şi-a închis salonul pe 13 martie, pentru a proteja atât clienţii, cât şi artiştii care lucrează cu ea, potrivit CNN.

La fel s-a întâmplat cu majoritatea saloanelor din SUA, care au luat astfel de decizii pentru a respecta regula distanţării sociale ca măsură de prevenire a răspândirii infecţiilor cu noul coronavirus.

Karri Henning, proprietarul unui studio din Birmingham, Alabama, spune că o asistentă de la un spital din apropiere a contactat-o pentru că resursele în materie de echipamente de protecţie erau pe punctul de a fi epuizate. Henning spune că a donat tot ce avea şi, ca şi alţi artişti tatuatori, nu a interesat-o absolut deloc costurile.

„Din punct de vedere al costurilor, nu înseamnă nimic în comparaţie cu vieţile oamenilor. Contează mult mai mult să fie folosite de cei care au nevoie cu adevărat de ele”, a spus aceasta.

Rob Massimiano, preşedinte al Alianţei tatuatorilor profesionişti, speră ca şi alţii să se simtă inspiraţi de gestul lor.

„Sunt mândru de prietenii mei. Este un act lipsit de egoism, pentru că, după ce vor redeschide saloanele, vor avea nevoie să cumpere noi echipamente. Este copleşitor să vezi că oamenii ies în faţă şi fac ceea este corect să facă”, a spus acesta, potrivit Mediafax.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase