Home » D:News » Cea mai înaltă statuie din lume, scoasă la vânzare pe internet de un escroc

Cea mai înaltă statuie din lume, scoasă la vânzare pe internet de un escroc

Cea mai înaltă statuie din lume, scoasă la vânzare pe internet de un escroc
Publicat: 09.04.2020
Poliţia din India a cercetează cazul unui unui infractor online care a încercat să vândă cea mai mare statuie din lume pentru 4 miliarde de dolari, susţinând că încasările vor fi folosite pentru a ajuta guvernul din statul Gujarat să finanţeze lupta împotriva coronavirusului, relatează Reuters.

Monumentul a fost inaugurat în 2018 şi este cunoscut drept Statuia Unităţii. Poliţia spune că numărul infracţiunilor informatice a crescut de la declanşarea carantinei.

Escrocheriile variază de la reîncărcări de telefoane până la oferte de abonamente Netflix, gratuite, oficialii ministerului federal de intene spunând că în ultimele patru săptămâni s-a înregistrat o creştere de 86% a criminalităţii informatice.

Escrocii au creat, de exemplu, o versiune falsă a unei interfeţe de plată, care seamănă cu originalul, şi peste 8.300 persoane au donat mii de dolari în conturi false.

Poliţia a înregistrat şi oferte false conform cărora serviciul de telecomunicaţii Jio şi serviciul de streaming Netflix ofereau servicii cu preţ redus, într-o perioadă în care peste 1,3 miliarde de oameni au fost obligaţi să rămână în case timp de 21 de zile pentru a preveni răspândirea coronavirusului .

Statuia Unităţii, cu înălţimea de 182 de metri, este de două ori mai mare decât Statuia Libertăţii şi deţine lifturi ce vor putea transporta peste 15.000 de turişti într-o zonă panoramică a statuii.

 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase