Home » D:News » Stresul de la serviciu provoaca infractiuni in trafic

Stresul de la serviciu provoaca infractiuni in trafic

Stresul de la serviciu provoaca infractiuni in trafic
Publicat: 11.12.2007
Stresul de la locul de munca ii determina pe soferi sa incalce legea atunci cand se afla la volan, potrivit unui sondaj de opinie publicat de Sky News.

Companiile sunt sfatuite sa faca tot ce le sta in putinta pentru a nu-i mai face pe angajati sa creada ca trebuie sa incalce legea pentru a-si duce la indeplinire sarcinile.
Un studiu in care au fost interogati trei sute de directori a aratat ca peste jumatate dintre ei au folosit telefoanele mobile in timp ce conduceau masinile pentru a ajunge la serviciu, iar o cincime dintre acestia au incalcat limita de viteza din cauza grabei. Studiul a mai demonstrat ca 15 la suta au simtit ca trebuie sa comita astfel de infractiuni la volan.
Compania de asigurari Royal & Sun Alliance a facut sondajul in randul directorilor generali, directorilor financiari si altor manageri cu ajutorul Continental Research.
Unul din zece intervievati a afirmat ca nu are alta solutie decat sa dea sau sa primeasca telefoane atunci cand conduce.
"Companiile au o responsabilitate legala de a incuraja cea mai buna ordine pe sosea. De exemplu, folosirea telefonului inseamna incalcarea legii, creste riscul pentru indivizi, alti soferi si pentru companie ca intreg", a afirmat Graham Johnston de la firma Royal & Sun Alliance.
"Cea mai buna solutie trebuie sa includa crearea unei culturi sanatoase a companiei, unde angajatii nu sunt fortati sa riste atunci cand conduc si sunt incurajati sa nu depaseasca limita de viteza sau sa vorbeasca la telefon in trafic", a adaugat Johnston.

Sursa: MEDIAFAX

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase