Home » D:News » Potopul a favorizat raspandirea agriculturii

Potopul a favorizat raspandirea agriculturii

Potopul a favorizat raspandirea agriculturii
Publicat: 12.12.2007
In fuga lor din calea apelor, supravietuitorii celei mai faimoase inundatii din Antichitate au impartasit locuitorilor din Europa de astazi secretele agriculturii.

Inundatia aflata cel mai probabil la baza povestii biblice a lui Noe ar fi putut sta si la originea raspandirii agriculturii in Europa: este ceea ce afirma un studiu publicat in prestigioasa publicatie Quaternary Science Reviews. Studiul s-a concentrat asupra impactului ambiental si social al acestei catastrofe intamplate cu circa 8.000 de ani in urma din cauza topirii ghetarului continental Laurentide, ce acoperea parte din ceea ce astazi sunt Canada si America de Nord. Potrivit acestui studiu, progresiva disolutie a acestei enorme mase de apa inghetata ce acoperea aceste pamanturi ar fi provocat ridicarea nivelului marii.

Cercetatorii de la Universitatea din Exeter (Marea Britanie) si de la cea din Wollongong (Australia) au descoperit probe arheologice care indica un varf de expansiune agricola survenit in Europa tocmai acum 8.000 de ani, concomitent cu inundatia. O coincidenta? Oamenii de stiinta considera ca nu: unele sapaturi facute in zona afectata de potop ar demonstra ca si inainte de aceasta catastrofa naturala aici se practica agricultura. Dupa inundatie, populatia ramasa fara pamanturi s-ar fi deplasat catre vest, unde la acea vreme activitatea de baza era vanatoarea.

Sursa: Focus

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase