Home » D:News » Un medicament impotriva maladiei Alzheimer, cu efecte extrem de rapide

Un medicament impotriva maladiei Alzheimer, cu efecte extrem de rapide

Un medicament impotriva maladiei Alzheimer, cu efecte extrem de rapide
Publicat: 10.01.2008
Un medicament dezvoltat de o echipa de cercetatori americani impotriva artritei s-a dovedit eficace pentru bolnavii de Alzheimer, imbunatatind starea lor de sanatate in "doar cateva minute", potrivit unui studiu preluat de telegraph.co.uk.

Dupa ce i s-a injectat in coloana vertebrala o doza din medicamentul impotriva artritei numit etanercept, un pacient in varsta de 89 de ani si-a putut aminti data, numele medicului si locul in care se afla, lucruri pe care nu putea sa le spuna cu 10 minute inainte de tratament.
Pacientul a primit ulterior cinci injectii, la intervaluri de o saptamana, iar starea lui de sanatate s-a imbunatatit considerabil, desi a avut dificultati cu calculele matematice si utilizarea banilor.
Un studiu pilot, la care au participat 15 pacienti si care a avut loc anul trecut la Universitatea California din Los Angeles, a indicat o imbunatatire a starii de sanatate a bolnavilor pe o perioada de sase luni dupa tratamentul cu etanercept.
Cercetatorii au remarcat ca medicamentul si-a facut efectul foarte repede in cazul a 10 pacienti si au inceput un studiu pentru a evalua acest aspect.
Medicamentul functioneaza prin curatarea surplusului de substanta chimica numita TNF alpha (tumor necrosis factor alpha). Aceasta substanta provoaca inflamarea incheieturilor pacientilor cu artrita, dar joaca si un rol important in functionarea creierului si un rol cheie in maladia Alzheimer.
Neil Hunt, directorul Alzheimer’s Society, a declarat ca trebuie efectuate mai multe studii pentru a se stabili daca medicamentul poate fi utilizat fara efecte secundare grave.

Sursa: MEDIAFAX

Tags:
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase