Home » D:News » Iarna se numara racelile – Ce trebuie sa mancam!

Iarna se numara racelile – Ce trebuie sa mancam!

Iarna se numara racelile – Ce trebuie sa mancam!
Publicat: 30.01.2008
In timpul iernii organismul este mult mai vulnerabil in fata racelilor. De aceea, nutritionistii ne sfatuiesc sa ne ingrijim mai atent de alimentatie, mai ales in aceasta perioada.

Citricele, foarte bogate in vitamina C, sunt cele mai recomandate de specialisti, aceasta fiind un ajutor esential pentru mentinerea sanatatii celulelor. De asemenea, nutritionistii recomanda introducerea cu strictete a pestelui, in alimentatia din perioada de iarna.
Daca o portocala si un peste iti dau vitaminele necesare fara a fi consumate in cantitati mari, nu acelasi lucru se poate spune despre usturoi, care ar putea fi de un real ajutor impotriva racelilor. Pentru a-si face "treaba", trebuie consumata cam jumatate de kilogram de usturoi pe saptamana.

La capitolul "mancare gatita" supa fierbinte, de pui, conduce detasat in aceasta perioada. Aburul ajuta eliberarea cailor respiratorii, pastreaza umezeala la nivelul mucoasei nazale si, in plus, contine si usturoi.

Totusi, daca nu vrei ca insanatosirea rapida sa aiba un efect rapid asupra siluetei tale, nutritionistii recomanda consumul de ovaz. Acesta ajuta la stabilizarea nivelului de zahar in sange si senzatie de foame apare mai greu.

Sursa: Gandul

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase